Foster
Super Moderator
Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
|
RE: PL: Manchester United 3-0 Liverpool (14.12.2014)
Ktoś to nie widział meczu patrząc na wynik, pomyśli że United wygrało mecz spacerkiem, ale niestety tak nie było. Szczęście w dalszym ciągu nam dopisuje, jednak trzeba dodać że potrafimy idealnie wypunktować rywala.
Fellaini w tym spotkaniu pokazał, że nie nadaje się na pozycję "6". O ile w defensywie potrafił zaliczył dobre interwencje, o tyle jego wyprowadzanie piłki było fatalne. Dlatego mam nadzieję, że w kolejnych spotkaniach w końcu odejdziemy od 352 i przesuniemy Carricka do środka, tak by mieć więcej spokoju zarówno w ofensywie jak i w defensywie.
Fajnie, że Jones i Evans znów grają. Widać jednak było, że obu panom brak praktyki meczowej - szczególnie to widać w przypadku Evansa, który potrzebuje paru spotkań by zaskoczyć. Teraz jedynie pozostaje nam się modlić by obaj byli zdrowi. Zostając w temacie obrony, to bardzo dobrze zagrał Valencia. W ofensywie przypominał tego zawodnika, którego wielu chwaliło a i w defensywie sprawował się nieźle. Wydaje mi się, że Rafael niełatwo wskoczy do pierwszego składu.
Fajnie, że van Persie podtrzymuje dobrą formę. Rooney średnio, ale swoje zrobił. De Gea to nasz najlepszy zawodnik w kadrze, który co mecz ratuje nam dupę. Szósta wygrana z rzędu cieszy niezmiernie, jednak styl wciąż rozczarowuje. Mam nadzieję, że z każdym meczem będzie coraz lepiej, jednak najważniejsze jest to że wygrywamy i robimy sobie miejsce w top 4.
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój Blog: Pod presją czasu
|
|
15-12-2014 23:41 |
|