Under napisał(a):Tym czasem bardzo prosta recepta na te problemy była pod ręką. Di Maria. Gdyby on zagrał na dyszce, obsługiwałby RvP/Roo podaniami i na pewno byłby ciekawą opcją na WBA.
100% zgoda. Już od dawna chciałem zobaczyć Angela na tej pozycji. Jest szybki, lubi/umie zagrać z klepki.
Taktyki na dzisiejszy mecz nie było. Bo wałkowanie ciągle tego samego z Fellainim biegającym od skrzydła do skrzydła i jednym napastnikiem pośród czterech dwumetrowców inaczej nie da się nazwać. W drugiej połowie za to mieliśmy dwóch napastników biegających w środku pola i Fellainiego na szpicy (WTF?!). Nie wiem co to miało na celu, oddalenie zagrożenia od bramki WBA? Kpina, wprowadzenie Falcao to szkoda komentować, sabotaż.
Mata zagrał ze dwa, trzy dobre mecze i to byłoby na tyle. No to nie jest zawodnik, który dryblingiem przejdzie zawodnika, zrobi miejsce. A tego nam właśnie brakuje, żeby ktoś wziął piłkę, minął przeciwnika i zrobił tę przewagę. Nie takiego zawodnika wtedy potrzebowaliśmy, nie takiego zawodnika potrzebujemy teraz.
Myślałem, że już coś się ruszyło, a tu okazuje się, że dalej jesteśmy w dupie. W lecie znowu setki milionów pójdą na transfery i co, mamy walczyć o mistrzostwo? Wolne żarty.