Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Louis van Gaal i sztab szkoleniowy
Under Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,138
Reputacja: 31
RE: Louis van Gaal i sztab szkoleniowy
Van Gaala krytykuję od pół roku. Powoli kibice dostrzegają to, o czym ja pisałem już dawno. Van Gaal to kompletny dureń.

Jako menedżer United robi wszystko na odwrót, ignorując zasady, tradycje i zwyczaje tego klubu. Przy większości odchodzących zawodników można postawić znak zapytania:

-Lindegaard. Naprawdę gorszy od Romero? Czy kiedykolwiek w swoich występach w United zawiódł? Czy kiedykolwiek Romero pokazał, że jest na poziomie czołowych klubów, skoro przegrywał rywalizację z takimi tuzami jak Subasic i Viviano?
-Rafael. Czy nie lepiej byłoby go do Lyonu tylko wypożyczyć aby się odbudował? To przecież świetny zawodnik, a oddany został za darmo, zresztą nie powiedział o Van Gaalu nic pozytywnego.

Nani, RvP - nie podjęto z nimi próby negocjowania tłustych kontraktów aby zostali w klubie. Odpalono ich za frytki. Co do Hernandeza, to na samą myśl mi się włącza agresja. Uwielbiam Grocha jak mało kogo, w klubie jest 1 napastnik a Chica dostaje kopa w plecy. Zresztą już wypożyczenie go do Realu i sprowadzenie Falcao było irracjonalnym pomysłem.

Menedżer United to osoba tragicznie wręcz uparta, a przy tym ma fatalny charakter. Wyobrażacie sobie Sir Alexa który robi show na konferencji prasowej, wynosi sprawy zespołu dziennikarzom i publicznie objeżdża zawodników? Upartość, to kurczowe trzymanie się swoich genialnych pomysłów, jakkolwiek złe by one nie były. Fellaini na "10", 3-5-2, Rooney na CM, Roo-Falcao-RvP razem na boisku. Ile meczów musi upłynąć, zanim LVG koryguje swoje chore pomysły?

Mnie oczywiście najbardziej wkurwia sprawa z Angelem. Nigdy nie zagrał na swojej pozycji, a to przecież piłkarz za 70mln euro. Tłamszony, nie miał żadnego oparcia w trudnym momencie, siedział na ławce na pewno nie z powodów sportowych(skoro grali Young i Fellaini). Jestem pewien, że dawniej by do tego nie doszło. Po to przecież Ferguson miał Queiroza, aby zapewnić odpowiedni kontakt i podejście do latynosów. Działało.

Pedro daje do zrozumienia, że ma złe zdanie o LVG a do tego klub niewystarczająco o niego zabiegał.
Valdes? Od początku był dziwnym pomysłem LVG, który nagle go odpala bez powodów. Odmówił gry w rezerwach? Mimo, że w nich grał? Absurd.
DDG? Dlaczego sprawa z nim nie była wyciszona, po co LVG wygłupiał się na konferencjach?

FREE SAMCRO

#VanGaalOUT
#MoyesOut już nieaktualne, ale zostanie tu na zawsze
10-09-2015 21:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Louis van Gaal i sztab szkoleniowy - Under - 10-09-2015 21:43

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 14 gości