Jestem dość zadowolony po tym meczu. West Brom od początku był dobrze poukładany w obronie i w ogóle w grze defensywnej. Pulis znowu zrobił dobrą robotę z tą drużyną i nie ma się co nastawiać na fajerwerki w starciach z jego ekipami. Szczególnie Evans, po odejściu z United fajnie trzyma im obronę i zasługuje na uznanie, kto by przypuszczał, że po odejściu postanowi wreszcie omijać kontuzje. Inaczej wyobrażałem sobie nasz środek w tym meczu, ale przeciwko stylowi jaki prezentował West Brom wyglądało to całkiem przyzwoicie. Uważam, że Schweinsteiger wykonał wczoraj kapitalną robotę w środku pola. Jak na takiego dziadka, ma sporo krzepy
Dla mnie to taki trochę cichy bohater tego meczu, dzielił i rządził w środku pola. Rooney wczoraj też zagrał przyzwoicie, poprawił największe błędy jak przyjęcie, szybkość reakcji i szukanie gry bez piłki. Przytaczanie tego jest trochę komiczne, jeśli bierzemy pod uwagę zawodnika o takiej renomie, zarobkach i aspirującego podobno do miana "world class", no ale wiemy jak było. Poza tym cisnąłem go trochę ostatnio, to niech ma, a co! Jednak największe pochwały oczywiście dla Lingarda, chłopak chwycił mocno szasnę obiema rękami i nie wygląda na to, żeby zwalniał tempo. Świetnie, że wychowanek przebił się do 1szego składu i ma taki wpływ na grę zespołu. Depay szybko murawy nie powącha, ciekawe, czy w ogóle byśmy go kupili, gdyby Jessie nie doznał poważnej kontuzji w zeszłym sezonie i miał już ugruntowaną pozycję? Świetny mecz noi pierwszy gol United w lidze zza karnego, będziemy mieli z niego dużo pociechy. Fajnie, że tym razem udajemy się na przerwę międzynarodową w dobrych nastrojach. Oby tylko wszyscy wrócili cali i zdrowi.