Silvan
Judge-mental
Liczba postów: 1,029
Reputacja: 55
|
RE: SE: Real Madryt 2-1 Manchester United (9.08.2017)
Nie należało się spodziewać wczoraj innego scenariusza niż zwycięstwo Realu, ale mogło i chyba powinno to wyglądać odrobinę lepiej. Jeżeli ten mecz coś udowodnił to to, że United to nadal plac budowy, potrzeba czasu i środków, żeby z tej mąki był chleb. Tylko, czy to jest jakiekolwiek zaskoczenie? Przechodząc do wniosków na temat wydarzeń boiskowych nie potrafimy grać 3-5-2 i mam nadzieję, że Mou widział w tym tylko potrzebę sytuacji wobec absencji podstawowych stoperów. Nad Lingardem nie chcę się pastwić, Mou chyba wybrał go pod to ustawienie, w każdym razie była to zła decyzja. W ogóle chwilami miałem wrażenie, że ten mecz to kolejny przedsezonowy sparing z powodu dziwnych decyzji personalnych i taktycznych... Szkoda, że tak wielu zawodników jest jeszcze w średniej formie. Do zmiany w przerwie nadawali się Pogba, Herrera i Lingard. Druga połowa po wejściu Rasha i zmianie ustawienia była dużo lepsza, ale też Real delikatnie spuścił z tonu. Trochę szkoda zmarnowanych szans Rashforda i Lukaku, jeśli na tym drugim spoczywać ma ciężar zdobywania goli to takie okazje MUSI kończyć. Jestem natomiast niesamowicie zajarany Maticiem, ten facet przyszedł parę dni temu po indywidualnych przygotowaniach do sezonu, a zagrał kapitalnie. Dla mnie był najlepszy na boisku z grajków w czerwieni. Piłki do przodu, inteligentne rozegranie, strzały z dystansu i spokój w tyłach cholernie brakowało nam kogoś takiego. Szkoda, że wokół niego był taki zamęt.
"And UNSTOPPABLE SHOT from PAUL SCHOLES !"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-08-2017 08:32 przez Silvan.)
|
|
09-08-2017 08:28 |
|