Ostatnio czasu na pisanie wiele nie było, ale jako, że mecz z Blackburn oglądałem (choć już po 0,7 na dwóch) to coś wypadało by napisać.
Jak chyba wielu, bałem się tego spotkania, gdyż Chelsea grała na Watfordzie i strata punktów w tym meczu mogła by być katastrofalna w skutkach, a drużyna Rovers, choć plasuje się w środku tabeli, to jest zawsze groźna i nieobliczalna.
Pierwsza połowa potwierdzała moje obawy, po raz kolejny zawodził Rooney, który zmarnował parę świetnych okazji, których zawodnik tej klasy marnować nie powinien, a przynajmniej nie wszystkie. Nie widziałem sytuacji z Nemanją, a jako, że zamiast głosu z TV miałem włączone studio S13 to dopiero w momencie straty bramki zorientowałem się, że na boisku jest O'Shea. Przy bramce wszyscy widzieli z jakiego powodu padła i mam nadzieję, że Michael więcej się tak nie zachowa. Do przerwy mieszane uczucia, Manchester United przegrywa, choć wydawało się, że nie będzie źle, ale za to w Łodzi, dość sensacyjnie prowadził Górnik, co mnie bardzo cieszyło.
Z drugiej połowy wiem już trochę mniej. W międzyczasie zeszło się jeszcze do mnie paru kolegów, poszły jeszcze 2 Lechy 0,7. Manchester miał ogromną przewagę i kwestią czasu było kiedy odrobią straty. Liczyłem najbardziej na Scholesa i się nie zawiodłem. Genialna akcja rudego pomocnika Diabłów zakończyła się świetnym strzałem i od tego momentu wiedziałem już, że ten mecz nie może zakończyć się innym wynikiem niż zwycięstwo gospodarzy. To co zepsuł Ryan, strzelając do pustej bramki w poprzeczkę, naprawił Carrick. Potem standardowa "akcja" Parka, czyli dobitka po strzale Ronaldo. Na koniec jeszcze super rezerwowy Ole ustala wynik meczu, jednak w związku z wynikiem z Łodzi, uczucia mieszane pozostają.
Zachowanie Rio było fatalne, podobnie zachował się Rooney w meczu na Anfield, lecz nie było to aż tak pokazane.
Szkoda, że Chelsea nie straciła jednak punktów, gdyż wtedy już jedne trofeum w drodze po potrójną koronę można by zapisać na nasze konto.
Teraz czas na Rzym, gdzie faworytem nie będziemy, jednak bramkowy remis mnie by usatysfakcjonował.
![[Obrazek: 2hgv639.jpg]](http://i15.tinypic.com/2hgv639.jpg)
always ready to die
|