radzio napisał(a):W każdym razie jak dla mnie to Glazerowi trzeba dać jeszcze ze 2 - 3 lata, mówimy o tak niebotycznych kwotach 800mln funtów to jest ponad 3 - 4 miliardy złotych więc imo naprawdę nie można wyciągać zbyt pochopnych wniosków opartych na już na popełnionych błędach. Glazerowi doskonale wiedzą, że nie mogą sobie na wiele rzeczy pozwolić i balansują na granicy/krawędzi, ale jestem pewien, że jej nie przekroczą . A jeśli tak by się stało to wierz mi szybko wrócą do zdrowego stanu rzeczy :-0.
radzio napisał(a):Heh nie mam siły już . Skoro mieszkam w Polsce i jestem oddalony o wiele km od całej tej sytuacji to moja opinia oparta jest na tym co widzę, a widzę klub, który odnosi sukcesy, jego sytuacja finansowa jest dobra, doping też nie jest tragiczny... Nie rozumiem czemu piszesz o atmosferze z lat 70 - 80.. czyli już wcześniej (lata 90') zaczęła się psuć przez podwyżki etc ;>?
Atmosfera zaczela sie psuc odkad nakazano ustawiac krzesla na stadionie. Mniej wiecej od 94 roku, bo wtedy SKySports wykupila prawa do pokazywania meczy. A pisze o latach 70 i 80 bo wtedy stadiony angielskie wygladaly najladniej. Ale uznaje twoja odpowiedz, ze wolalbys sukcesy niz atmosfere. No wiec dlatego nie zrozumiecie anglikow (nie tylko kibicow fc), ktorzy nienawidza glazera. Bo dla nich liczy sie cos wiecej niz sukces.
radzio napisał(a):W każdym razie jak dla mnie to Glazerowi trzeba dać jeszcze ze 2 - 3 lata, mówimy o tak niebotycznych kwotach 800mln funtów to jest ponad 3 - 4 miliardy złotych więc imo naprawdę nie można wyciągać zbyt pochopnych wniosków opartych na już na popełnionych błędach. Glazerowi doskonale wiedzą, że nie mogą sobie na wiele rzeczy pozwolić i balansują na granicy/krawędzi, ale jestem pewien, że jej nie przekroczą . A jeśli tak by się stało to wierz mi szybko wrócą do zdrowego stanu rzeczy :-0.
Ale na co ty chcesz mu dawac te 2-3 lata? Ze nagle kibice go pokochaja? Beda go nienawidzic do konca i odspiewaja churalne spiewy, gdy glazer w koncu umrze. Nikt go tu nie bedzie szanowal, zaden kibic united. Wiec na co mu chcesz te 3 lata dac? Na splate dlugu? Przeciez dlug ich nie interesuje. No chyba ze myslisz, ze za 3 lata glazer obnizy ceny, to gratuluje optimizmu
BTW doping jest tragiczny w porownaniu z tym co bylo.