Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Redcafe.pl - oceny, sugestie, propozycje
ring0 Offline
Senior Member

Liczba postów: 484
Reputacja: 0
Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje
Radziu jedyne co mi w tym momencie przychodzi do głowy, to to, że pokazałeś jak zajebiście masz nas w dupie. Redcafe się samo powolutku rozwijało, zaczynało być fajnie, a tutaj zafundowałeś nam połączenie z ludźmi którzy KOMPLETNIE nie pasują do stylu jaki prezentowaliśmy na tym forum. Nie zakłada się szkółki niedzielnej dla białych w bronxie, że tak malowniczo porównam.

Wmawiasz nam teraz, że sam nie wiedziałeś kiedy ta fuzja nastąpi, ale mniemam że od jakiegoś czasu miałeś informacje że to się prędzej czy później stanie. Tego sobie nie potrafię wytłumaczyć, czy my jesteśmy jakimś kurwa motłochem który można przerzucać między forami bez pytania o zgodę? Piszemy tutaj przecież wyłącznie z własnej i nieprzymuszonej woli. To w te kilka osób zdołaliśmy rozkręcić to forum w ciągu pół roku, tak, że jeszcze do wczoraj było jednym z ciekawszych miejsc do dyskusji - przynajmniej w mojej opinii. Głupsi też nie byliśmy, toczyły się przecież ciekawe dyskusje na tematy związane z Manchesterem. Powoli poznawaliśmy się coraz lepiej i zaczynaliśmy tworzyć monolit, nawet przez dyskusje o chińskich zupkach w hyde parku - w końcu właśnie po takich luźniejszych rozmowach można wywnioskować charakter drugiego człowieka, a nie po tym co kto myśli o Berbatovie. Taka jest prawda, ale absolutnie nie jestem i nie byłem za tym, żeby tematy o Manchesterze były dodatkiem do Hyde Parku. Powinno być odwrotnie i tak rzeczywiście było, ale panowie z manutd.pl uważają że to za forum o różowych świnkach. Mimo że wszyscy staraliśmy się stworzyć te forum miejscem do którego każdy by z chęcią od razy zaglądał po wejściu na neta.
Przykro mi to stwierdzić, ale pokazałeś że masz to w dupie.
A ty radziu w końcu dopiąłeś swego, doprowadziłeś do fuzji - z gośćmi z mufc.pl to nie wyszło, bo oni nie dali z siebie zrobić byle gówna które można przerzucać z sterty na stertę. Wobec tego znalazłeś sobie nowych kolegów, którzy mają generalnie nasrane w głowie na punkcie kujońskiej poprawności i Ą Ę w kazdym poście. I podkreślam - nie zapytałeś nikogo z nas o zgodę, rozmawiałem na gadu z tobą dzień wcześniej i wspomniałeś jedynie o fuzji w przyszłości, z forum które będzie pod patronatem i władzą Hirka Wrony. A tu kurwa co, wyskoczyłeś jak Filip z konopi z bandą z manutd.pl, która świetnie się miała u siebie, a nas zostawiłeś jak tych debili którzy mają akceptować wszystko co wymyślisz ty i ta banda. Dałeś też przyzwolenie na to takiej grupce ludzi którzy przyszli i zaczęli się rządzić w miejscu które sami stworzyliśmy od podstaw. Mogę przyjąć do wiadomości że to teoretycznie fuzja na równych prawach, ale forum zachowało nazwę, design, użytkowników i dorobek z redcafe które było jeszcze tydzień temu. Dlatego dobre wychowanie i kulturalne podejście do sprawy wymaga poszanowania zasad miejsca do którego się przybywa. A te Maćki czy inne redy pokazały że mają to gdzieś, od razu rozkapryszone gwiazdki z pretensjami o każdą pierdołę.
Nawiasem mówiąc, jak widzę tekst tego kogoś stronę wcześniej "Przepraszam, nie bede juz wiecej zgłaszał swoich propozycji bo przecież wszystko musi być po waszemu." to mi się śmiać chce, ludzie z manutd.pl wczoraj przytargali tutaj swoje mało szanowne 4 litery i od razu pretensje o poziom shoutboxa, o tematy w hyde parku, kurwa o wszystko. Brawo.

Ale nie, nie jesteśmy za tą fuzją. Jak ktoś wcześniej wspomniał, obie strony nie były i nie są pozytywnie ustosunkowane do tego pomysłu. Liczba userów to nie wszystko, forum to przede wszystkim klimat i atmosfera a razem z taką fuzją to wszystko poszło się jebać. Jestem na nie co do tej fuzji i nie wiem jak to rozwiążecie, ale w takich warunkach nie widzę sensu wspólnej egzystencji. Mateksa i inni mi świadkiem, że chcieliśmy ich wczoraj ładnie przywitać, ale nie będę udawał że deszcz pada jak mi taki nowy pluje w twarz.

A przede wszystkim nie mogę przeboleć faktu że ludzie z redcafe nic nie wiedzieli o fuzji. Można to było rozegrać lepiej, my byśmy przyjrzeli się ich zwyczajom - oni naszym. Wyobrażasz sobie połączenie forum mufca z ludźmi z manutd.pl? Moim celem i mniemam, że innych użytkowników redcafe było znalezienie równowagi między tymi dwoma stylami, między merytorycznym i rzeczowym z manutd.pl i bardziej luźnym i jajcarskim z mufca. Na pewno doszlibyśmy do konsensusu, bo kibicujemy jednej drużynie, ale urządziłeś terapię szokową, wrzuciłeś do jednej klatki dwa obce psy które od razu zaczęły się ze sobą gryźć. To było do przewidzenia i dlatego też ubolewam nad tym że tak to wszystko wyszło. Bo osobiście nie miałbym nic przeciwko poznaniu kilku nowych ludzi ze starszego od nas forum o United. Ale nie w ten sposób, nie w takich okolicznościach. Nie tak.

Takie moje zdanie i podkreślam, że nie jest ono odosobnione.
15-08-2008 17:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Problemy z zalogowaniem - radzio - 10-02-2008, 23:13
Re: RedCafe.pl - ocena, sugestie, propozycje - ring0 - 15-08-2008 17:46
Re: Ogłoszenia parafialne - ARTi - 04-10-2008, 15:38
Re: Ogłoszenia parafialne - Carlito - 04-10-2008, 15:43
Re: Ogłoszenia parafialne - ARTi - 04-10-2008, 15:49
Re: Ogłoszenia parafialne - Jaroldz - 04-10-2008, 20:52
Re: Ogłoszenia parafialne - Tomassen - 04-10-2008, 21:11
Re: Mapa fanów - FA.gas - 04-10-2008, 21:42