Mata
why duck donald
Liczba postów: 2,982
Reputacja: 11
|
Re: Korupcja w futbolu
Ostatnio czytałem dość ciekawy artykuł w piłce nożnej odnośnie "zabezpieczenia" przeciwko korupcji w polskiej piłce . Nasze błyskotliwe władze postanowiły wymyślić weksle dla arbitrów . Już wyjaśniam o co chodzi :
3 września 2008 roku upłynął termin , jaki Ekstraklasa SA wyznaczyła sędziom piłkarskim na złożenie deklaracji antykorupcyjnych wraz z dołączonym wekslem na kwotę miliona złotych. Arbiter zostałby wezwany do zapłaty w przypadku prawomocnego skazania przez sąd powszechny za ustawianie meczów piłki nożnej .
Jak można się domyślić nikt tego nie podpisał .
Mi się akurat bardzo spodobał ten pomysł , wiadomo nie znajdzie odważny żeby dla 50 tys ryzykować więzienie i karę miliona złotych . Gdy sędzia by to podpisał bądź co bądź były czysty i przede wszystkim nie odważyłby się na przyjęcie jakiejkolwiek łapówki . Nasuwa mi się tylko jedne stwierdzenie , jak NIKT nie chciał podpisać weksla to oznacza że musi mieć coś na sumieniu . Nie ma co się oszukiwać , jeśli jesteś czysty , nie miałeś nigdy kontaktu z ustawianiem meczów to dlaczego nie możesz podpisać weksla i robić swoje dalej ? Widocznie ustawianie było , jest i będzie . Wiadomo nie na taką skalę jak kilka lat temu ,ale będzie .
Jakie jest wasze zdanie odnośnie weksli ? Zapraszam do poruszenia tego tematu .
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
|
|
19-09-2008 13:20 |
|