Re: PL: Manchester United 4-0 Hull City (23.01.2010)
Dobry mecz w naszym wykonaniu. Wykonaliśmy swoje zadanie bardzo dobrze. Wygraliśmy 4-0, a mogło być i więcej. Najbardziej cieszy powrót Rio i świetna forma strzelecka Rooneya.
VDS - dużo do roboty to on nie miał. - 6,5
Rafael - ok. - 6,5
Ferdinand - cieszy jego powrót. Z nim obrona ma +50% do pewności. W sobotę był IMO najlepszym graczem naszej defensywy. - 8
Evans - trochę gorzej od Rio. - 7
Evra - jak na to do czego nas przyzwyczaił w tym sezonie, to przeciętny występ. - 7
Nani - bardzo dobry występ. Szczególnie dobra w jego wykonaniu była druga połowa - 8
Scholes - świetnie podawał i rozgrywał piłkę. - 7,5
Fletcher - Dobry występ, ale mimo wszystko Darren, stać Cię na więcej. - 6,5
Park - kolejny raz najsłabszy na boisku... - 5
Owen - nie podał ani razu niecelnie piłki, cofał się, był pod grą. Brakowało tylko skuteczności. - 7
Rooney - 4 bramki mówią same za siebie. MOTM dla Króla Wayne'a. - 10
Berbatov - ok. Ładna asysta. Najlepiej ze zmienników. - 7
Gibson - słaby występ. Bardzo samolubna decyzja jak wychodziliśmy 2 na 1. - 5
Jeszcze przynajmniej 47 godzin jesteśmy liderami Premierleague. W następnej kolejce gramy cholernie ciężki i ważny mecz z Arsenalem, po którym dużo się wyjaśni.
Rooney umocnił się na prowadzeniu w rozgrywkach o króla strzelców.
Dużo się piszę o świetnej formie Naniego. Ja na razie przyjmuję jego formę na spokojnie bo w jakich meczach on błyszczał? Na tle słabiutkiego na wyjazdach Burnley i Hull. Zobaczymy, czy dostanie szansę w meczach z City lub AFC i jeśli wtedy zagra dobrze, będzie można mówić, że się powoli ogarnia.
Jeśli chodzi o drugą bramkę Roo, to po pierwsze, zawodnik zderzył się z bramkarzem, a nie został sfaulowany przez naszego zawodnika, dlatego nie widziałem powodu, dla jakiego nasi mieliby wybić tę piłkę skoro piłkarze Hull nie zrobili tego wcześniej. Poza tym FIFA mówi, że gra ma być przerywana tylko i wyłącznie na gwizdek, bo wiele takich sytuacji, to po prostu symulka, która ma na celu zażegnanie niebezpieczeństwa. Jak dla mnie proste, sędzia nie gwiżdże, bramka zdobyta prawidłowo.
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
|