Wielkimi krokami zbliża się koniec kariery Garego Neville`a. Nie bardzo wiemy kto po nim przejmie tę opaskę. Dodatkowo, nasz kapitan rzadko pojawia się na boisku, a wcześniej nie pojawiał się w ogóle, z powodu kontuzji. Jakie macie typy? Bo ja nie wiem
.
Wielu podaje Wayne`a, oprócz samego sir Alexa. Szkot mówił, że nie zrobi napastnika kapitanem, a wyjątek, który zrobił dla Cantony pozostanie odosobnionym przypadkiem. Wiadomo, Francuz był wcieleniem charyzmy. Jednakże, Rooney nie jest typowym napadaczem, on jest wszędzie. Zaczyna akcję pod swoim polem karnym by ją wykończyć golem pod polem przeciwnika
. Nie wiem więc, czemu pozycja na jakiej gra miałaby być problemem. Mocnym typem był Rio Ferdinand, jednakże póki co, pograł sobie mniej od Neville`a. Problemy ze zdrowiem ma zresztą nie od dziś, a jeśli mamy wybierać kapitana, którego nie będzie na boisku, to może lepiej powiesić opaskę w szklanej gablocie. Zastanawiam się, czy opaski nie dostanie Ryan Giggs, bo możliwe, że skończy karierę później od Anglika. Ale raczej będzie grał w mniejszej liczbie meczów niż większej, więc średnio to pasuje. Pozostaje jeszcze Carrick, czyli lider środka pola.