Re: CL: Manchester United 0-0 Glasgow Rangers (14.09.2010)
Wynik jest jaki jest, a gra była jak była.
Bez wątpienia remis z Glasgow jest sporym zaskoczeniem, gdyż wątpię by wielu ludzi spodziewało się takiego wyniku. Goście praktycznie przez cały mecz murowali dostęp do bramki, tylko sporadycznie atakując. United miało przewagę, jednak brakowało jakiegoś błysku, który pozwoliłby wypracować dogodną sytuację. Wczorajszego wieczoru zabrakło Berbatov - na ten temat nie ma co polemizować. Brakowało też drugiego ofensywnego skrzydłowego. Wydaje mi się, że z Nanim i Dymitarem w składzie rozstrzygnęlibyśmy ten mecz bez większych problemów na naszą korzyść. Jednak nie ma co gdybać, jest jak jest. Zostało nam 5 kolejek, także nie ma co panikować. Plusem jest to, że czołowi zawodnicy wypoczną przed meczem z Liverpoolem.
We wczorajszym spotkaniu podobał mi się Gibson, który nie bał się wziąć na siebie ciężaru gry. Nie jest on Scholesem, i pewnie nigdy nim nie będzie, jednak widać jak wielkie ten zawodnik uczynił postępy. Darron gra coraz odważniej, nie boi się posyłać długich piłek, które zazwyczaj trafiają do adresata, naprawdę nieźle kontroluje tempo akcji, sporo widzi, a do tego posiada młot w nodze. Jeszcze będziemy mieli z niego sporo uciechy.
Na plus zasługuje również postawa stoperów. Zarówno Ferdinand, jak i Smalling rozegrali naprawdę dobre spotkanie. Dobrze znów widzieć Rio na boisku, mam nadzieję, iż teraz już będzie tylko grał. Chris zaliczył naprawdę udany debiut w Lidze Mistrzów. Raz się tylko pomylił, gdy lekko trącił przeciwnika w polu karnym i sędzie mógł, aczkolwiek nie podyktował rzutu karnego.
Bardzo martwi mnie kontuzja Valenci, gdyż zostajemy tak naprawdę tylko z jednym skrzydłowym, który potrafi zrobić różnicę. Jak na razie dochodzą nas niepokojące słuchy na temat stanu zdrowia Antka, co mnie bardzo martwi. Mam nadzieję, iż Ekwadorczyk dojdzie do siebie i w przyszłym sezonie znów będziemy mogli oglądać go w koszulce United na boisku.
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój Blog: Pod presją czasu
|