Chciałbym by w tym spotkaniu, podobnie jak w meczu ligowym z West Brom, szansę na pokazanie się i wykazanie dostał Obertan.W rezerwach gra poprawnie więc chyba czas najwyższy popróbować go w pierwszym składzie, nie tylko dając mu pograć w końcówkach jak ze Scunthorpe, ale pełne 90 min. Jeden mecz, drugi, niech nabierze trochę pewności siebie i wiary w to, że Ferg mu ufa i widzi go w niedalekiej przyszłości jako znaczącą część pierwszej drużyny. Może jest to nie do końca dobre porównanie ale chyba wszyscy wiedzą jak radził sobie Nani kiedy pojawiał się na boisku raz na kilka spotkań a jak, kiedy miał okazję złapać rytm meczowy i grać regularnie.
Moja 11 na to spotkanie: Kuszczak, Brown, Smalling, Rio, Evra, Nani, Fletch, Gibson, Obertan, Berba,Chicha. Z ławki: Hargo, Bebe i Owen/Macheda.
Liczę, że kolejne kilka minut dostanie Hargo (o ile pojawi się w meczu z Albionami, jeżeli nie to 'pierwsze kilka minut po powrocie'), Bebe mógłby poczuć na własnej skórze atmosferę OT a Kiko lub Owen ukuć w końcówce.
Oczywiście liczę na zwycięstwo, przeciwnik może mało znany ale mam nadzieję, że nie powtórzy się sytuacja jak podczas ostatniej fazy grupowej kiedy to wdupiliśmy z Besiktasem.
E:
Cytat:"Owen nie jest gotowy. Jest kontuzjowany i nie trenował przez ostatnich kilka dni" - wyznał jednak Ferguson.
No to się popodniecałem.