Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Manchester United 1-0 Arsenal FC (13.12.2010)
Jaroldz Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,903
Reputacja: 10
Re: PL: Manchester United 1-0 Arsenal FC (13.12.2010)
To i ja ocenię wczorajszy mecz United.

Pierwsza połowa meczu w naszym wykonaniu bardzo dobra, byliśmy wyraźnie lepsi od Arsenalu, który oddał bodajże tylko jeden strzał na naszą bramkę. W drugiej połowie gra się już wyrównała i powiem szczerze, że zacząłem się obawiać o wynik. Na szczęście piłkarze Arsenalu nie potrafili stworzyć sobie jakiś bardzo groźnych sytuacji.

Co do poszczególnych piłkarzy, to moim zdaniem na wyróżnienia zasługują Vidić z Rio, którzy tworzyli swoistą ścianę, jak ktoś już wyżej napisał. Bardzo dobrze ze sobą współpracowali.

Kolejne świetne zawody rozegrał Rafael, który nie miał większych problemów z Arszawinem i nie pozwolił na wiele graczowi gości. Najsłabiej zagrał Patrice i mam nadzieję, że w meczu z Chelsea wróci na swój, najwyższy, poziom.

Z linii pomocy najlepsze wrażenie zrobił na mnie Anderson. Świetną przemianę przeszedł Brazylijczyk. To już jego trzecie z rzędu świetne spotkanie. Niesamowicie twardo trzyma się na nogach, ciężko go przepchać, w dodatku zaczął dobrze rozgrywać piłkę. Taki Ando mi się podoba :!: Szkoda tylko, że po podaniu Rooney'a nie udało mu się zdobyć bramki.

Nani. W sumie dobry mecz, pokazywał się zarówno w ofensywie, jak i wspierał Rafaela, ale czegoś mu wczoraj brakowało. Chyba takiej przysłowiowej kropki nad "i".

Park po raz kolejny pokazał, że w trudnych momentach można na niego liczyć.

Osamotniony Wayne w ataku nie miał lekko, ale także zagrał dobrze. Szkoda, że nie strzelił karnego. Zastanawiam się tylko, dlaczego tak mocno uderzył piłkę. Wystarczyło wykonać tą jedenastkę tak, jak to zrobił w meczu z Rangersami. Czyli lekko uderzona piłka w boczną siatkę.

Carrick z Fletcherem wczoraj mnie nie zachwycili, szczególnie Szkot zagrał słabo. Ciekawe czy SAF wystawi go w meczu z Chelsea :?:

Ogólnie dobry mecz w naszym wykonaniu. Należały nam się trzy punkty. Jednak nie powinniśmy tak oddawać inicjatywy pod koniec meczu. Wczoraj w końcówce Arsenal nas trochę przycisnął i trochę się u nas zagotowało.

Manchester United champions of England for the 19th time!

"We'll keep the red flag flying high, couse Man United will never die"
14-12-2010 13:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Re: PL: Manchester United 1-0 Arsenal FC (13.12.2010) - Jaroldz - 14-12-2010 13:56

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości