Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Tottenham 0-0 Manchester United (16.01.2010)
mucha Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,322
Reputacja: 3
Re: PL: Tottenham - Manchester United (16.01.2010; 17:00)
Tragedii nie ma, bo graliśmy z silnym rywalem, ale gra pozostawia wiele do życzenia. Dalej mamy problemy z kreowaniem sytuacji podbramkowych. Nie wiem, z czego to wynika. Na pewno ze słabej gry środkowych pomocników, a także biernej gry bez piłki. Myślę, że remis to zasłużony rezultat. Żadna ze stron nie miała przewagi. Tottenham pod koniec cisnął, bo graliśmy w dziesiątkę, ale tak naprawdę nie stworzyli sobie dobrych okazji bramkowych. Remis nie jest zły, ale mam pewien niedosyt, bo z Tottenhamem z reguły nam dobrze szło. Graliśmy strasznie wąsko, nasi boczni obrońcy bardzo rzadko włączali sie w akcje ofensywne, co również było powodem małej liczby okazji.

Van der Sar - bardzo pewnie, roboty przy strzałach nie miał zbyt wiele - 7

Rafael - mieszane uczucia, trochę pokręcony przez Bale'a, czasami jednak dawał radę, prawdą też jest, że nie otrzymywał wsparcia od Naniego, czerwona kartka jak najbardziej zasłużona, trochę musi Brazylijczyk przystopować z tymi faulami - 6
Vidić - ogólnie dobry występ, choć jak zwykle musiał zaliczyć kilka głupich fauli, dziś musiał radzić sobie z Crouchem i ze swojej roli wywiązał się dobrze - 7,5
Ferdinand - podobnie jak VIdić, rozegrał dobre zawody, o czym świadczy niewielka ilość sytuacji podbramkowych Tottenhamu - 7,5
Evra - jak zwykle notorycznie ogrywany przez Lennona, do tego mało aktywny w ofensywie, przeciętny występ - 6

Nani - znowu zabrakło efektywności, forma Portugalczyka zauważalnie spada - 6
Carrick - w pierwszej połowie słabiutko, w drugiej nadrabiał świetną grą w defensywie, jednak w dalszym ciągu nieprzydatny w grze do przodu - 7
Fletcher - jeden z najsłabszych w naszych szeregach, sporo strat, przeciętnie w ofensywie, to już nie ten sam Fletcher - 6
Giggs - również przeciętnie, choć akurat w jego przypadku widać było, że mu zależało, jednak większość jego zagrań należała do nieudanych - 6

Rooney - średnio, ale na tle drużyny nieźle, kilka ładnych strzałów, prób kombinacyjnych, ale nie potrafił poderwać drużyny - 7
Berbatow - słabiej od Rooneya, styl gry taki jak zawsze, ale brakowało efektywności - 6,5

Anderson - trochę ożywił naszą grę, może powinien wejść wcześniej? - 7
Hernandez - wchodził, gdy graliśmy w dziesiątkę, więc nie liczyłem na zbyt wiele, brawa za powstrzymanie Lennona w naszym polu karnym, a w końcówce wygrany pojedynek o piłkę, gdzie mielismy szansę na gola - 7

Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
16-01-2011 19:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Re: PL: Tottenham - Manchester United (16.01.2010; 17:00) - mucha - 16-01-2011 19:18

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości