Re: FA: Manchester United 0-1 Manchester City (16.04.2011)
Trudno, zdarza się...Najbardziej boli mnie to, że sami podarowaliśmy City okazję do zwyciężenia w jakichkolwiek rozgrywkach, co oznacza, iż będziemy zobowiązani zdjąć nasz słynny banner...Nie powinniśmy całą winą za porażkę obarczać Carricka - po pierwszej połowie był dla mnie najlepszym graczem w naszych szeregach, wierzę, że się podniesie i da radę grać przez resztę sezonu tak jak w spotkaniach z Chelsea. Antybohaterem dla mnie Scholesy - miał mały wpływ na naszą grę, spowalniał akcję i dostał zasłużoną czerwień. Słabo też Berba - dwie doskonałe okazje niewykorzystane, sporo błędów technicznych. Jeżeli chodzi o Patrice'a to dzisiaj był wyjątkowo aktywny, ale historia pokazuje, iż on nie potrafi grać przeciwko takim zawodnikom jak Lennon, czy Johnson. Są dla niego zwyczajnie zbyt zwrotni. Dlatego też uważam, iż błędem Fergiego było posadzenie w dniu dzisiejszym Fabio na ławce - chłopak mógłby zająć miejsce Pata i myślę, że poradziłby sobie nieco lepiej. Obrona zagrała dość pewnie, bo City poza tą szansą Toure nie miało jakichś 100-procentowych okazji. Vidic przy bramce Toure też niewiele mógł zrobić, to samo można powiedzieć o Edwinie. Szkoda, że Rio nie udało się wpierdolić Balotellemu, bo to by był chociaż jakiś plusik tego spotkania.
Fakt jest też taki, że City wygrało ten mecz przez 20 minut dobrej gry w drugiej połowie. Wtedy na nas siedli, zdobyli bramkę i ładnie wymieniali piłkę. Przez resztę spotkania dominowaliśmy my i zastanawiające jest to, iż po stracie bramki nie potrafiliśmy odpowiednio zareagować. Może to przez brak Roo i Giggsa? Nie mnie to oceniać. W każdym razie Bernstein, prezes FA osiągnął to, co chciał.
Nie możemy pozwolić, żeby ta porażka podłamała chłopaków na resztę sezonu. Zostało 6 spotkań w lidze i co najmniej 2 w Lidze Mistrzów. Mamy na tyle szeroką kadrę, że powinniśmy sobie poradzić. Nie możemy za wszelką cenę dopuścić do sytuacji, jaka miała miejsce w Arsenalu, gdzie po fiasku w CC ( pomijam Leyton Orient) Arse nie potrafili wygrać przez 5 kolejnych spotkań. Jesteśmy w kluczowej fazie sezonu, którą tak zjebaliśmy w zeszłym sezonie i nie możemy tego powtórzyć. Kluczowi zawodnicy muszą pokazać swoją determinację i wtedy mam nadzieję zobaczymy 19 triumf naszych pupili w EPL. Jeżeli jakimś cudem/ dziwnym zrządzeniem losu uda nam się zwyciężyć w LM to kto będzie pamiętał o jakimś FA Cup? Kto z Was myślał o FA Cup jak zdobywaliśmy mistrzostwo 3 razy z rzędu? Lub jak Giggs wznosił w górę Puchar Europy? Jebać to, 700 milionów za jeden puchar i tak przepłacili.
WE'LL KEEP THE RED FLAG FLYING HIGH!
We'll never die
We'll never die
We'll never die
We'll never die
We'll keep the red flags flyin' high
Cos' Man United will never die!
Mój blog:
http://www.ozinjusz.blogspot.com/
|