Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CL: Schalke 04 0-2 Manchester Unired (26.04.2011)
Kosma Offline
Król logiki

Liczba postów: 3,067
Reputacja: 73
Re: CL: Schalke 04 - Manchester Unired (26.04.2011; 20:45)
Co jak co, ale Rooneya się chyba nie da tak zajechać 8-)

Jeśli już, to prędzej Scholes zamiast Ryana, a Walijczyk na drugą połowę, gdyby Rudy nie ogarniał.

Gdzie jest Groszek?
26-04-2011 18:22
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
RedLucas Offline
Haxballowy supersnajper

Liczba postów: 3,132
Reputacja: 80
Strasznie gładko w nich weszliśmy, z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że sprawa awansu rozstrzygnięta. Dawno, bądź nigdy nie widziałem tak jednostronnego meczu na tak dalekim szczeblu, tak elitarnych rozgrywek.

Spotkanie kontrolowaliśmy od początku do końca. Każdy gracz zasłużył na pochwałę, a gdyby nie ten Neuer to w ogóle by się skończyło pogromem.

"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
26-04-2011 21:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika
sebos_krk Offline
Szeryf

Liczba postów: 3,982
Reputacja: 42
Piekny wieczór. Zagraliśmy koncertowo i gdyby nie Manuel Neuer to pewnie skończyłoby się najmniej 0-6. To co robił ten człowiek to ostatnio widziałem w czasach kiedy w hokejowej bramce szalał Patrick Roy. Po prostu nieprawdopodobny gość warty każdych pieniędzy, a nie jakiś tam drobnych 20 baniek.

I po końcowym gwizdku wymiana koszulek dwóch gigantów futbolu - Giggsa i Raula. Jakież to symboliczne, wielu takich momentów już nie zobaczymy.

Fan United od 1992 roku
26-04-2011 21:40
Tomek91 Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,434
Reputacja: 2
Ausgezeichnet Smile

Sprawa awansu już raczej wyjaśniona, na OT musiałaby mieć miejsce jakaś katastrofa, żebyśmy nie znaleźli się w finale. Dominacja to słowo chyba najlepiej oddaje dzisiejszy mecz. Schalke miało zagrać o zwycięstwo, jak zagrała drużyna z Gelsenkirchen pisać chyba nie muszę.

W rewanżu kontrolować grę tak jak dziś i będzie git.
26-04-2011 21:44
Tomasson Offline
Member

Liczba postów: 207
Reputacja: 0
No i pięknie, w pojedynku legend Ryan 1:0 Raul.

Chicha dzisiaj nie sprawił nam radości, ale zwycięzców się nie osądza.

Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale wydaje mi się, że 28 maja zobaczymy na naszych koszulkach coś takiego:

FINAL LONDON 2011
28TH MAY WEMBLEY STADIUM

Nie chce mi się z Tobą gadać.
26-04-2011 21:45
lol_face Offline
Member

Liczba postów: 66
Reputacja: 0
Heh , a S. Ryczel musiał coś wtrącić o wszechmocnej Barcelonie :

Cytat:S.Ryczel Nsport
"Noo , posiadanie piłki 66 % , ale to jednak nie to samo co Barcelona . . ."

"Javier Hernandez @CHICHARlTO dodał(a) do ulubionych Twój Tweet"
26-04-2011 21:45
michal85 Offline
diabeł wcielony

Liczba postów: 2,667
Reputacja: 41
Re: CL: Schalke 04 0-2 Manchester Unired (26.04.2011)
Jeden z naszych najlepszych meczów w tym sezonie. Śmiało mogliśmy wygrać dużo więcej, ale nie będę wybrzydzał - 2:0 na wyjeździe jest świetnym wynikiem.

VdS - solidnie [ 6.5 ]

Fabio - jeden raz dał się objechać, ale poza tym naprawdę dobrze się ustawiał w tyłach i potrafił doskonale wyjść do przodu [ 7 ]
Rio/Vida - po profesorsku [ 7.5 ]
Evra - podobnie jak Fabio [ 7 ]

Valencia - aktywny [ 7 ]
Giggs - mógł mieć spokojnei hattricka [ 7.5 ]
Carrick - pierwsza połowa niesamowita, druga troszkę gorsza. Co za występ ! MOTM [ 9 ]
Park - typowy dla Koreańczyka występ [ 7 ]

Roo - wtedy kiedy powiedziałęm, że coś jest niewidoczny w drugiej części posłał kapitalną piłkę do Giggsa. Wydawał mi się lepszy w pierwszej części, ale w drugiej asysta + gol... [ 8 ]
Hernandez - szkoda, że nie skończyłz golem, bo szanse były [ 7 ]

Ignorowani:
  • under

Programuję w codeigniter przede wszystkim dla strony internetowe brzesko, ale również dla innych
26-04-2011 22:12
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
Bardzo dobre spotkanie w naszym wykonaniu. Dominowaliśmy przez cały i wykorzystaliśmy wszystkie słabości Schalke. Wynik mógł być wyższy, ale dobrze bronił Neuer i fatalnie nasi gracze ofensywni wykorzystywali sytuacje. Nie chce nic Niemcowi odbierać, bo bronił dobrze i zaliczył parę fenomenalnych interwencji, jednak zarówno Javier jak i Ryan w dogodnych sytuacjach w I połowie strzelali prosto w niego, a on po prostu to odbijał.

Edwin - bardzo pewny.

Fabio - bardzo pozytywnie. W obronie bez błędów, raz mu espanjola uciekł, ale to sobie pomógł faulem. Fajnie chodził do przodu, szkoda tej zmarnowanej szansy. Przestał się łamać, gra dobrze, także spokojnie Pat może częściej wypoczywać.
Rio - po profesorsku. Podobało mi się jak po jednym rożnym opierdolił Evre, że krył nie tego co miał.
Vidic - bardzo pewnie, wygrał chyba wszystkie pojedynki główkowe z napastnikami gospodarzy.
Evra - jeden z najsłabszych na boisku. Kilka razy zostawił flankę otwartą, na szczęście gospodarze tego nie wykorzystali

Valencia - biedny Sarpei, Antoś kręcił nim niemiłosiernie. Widać jeszcze po nim, że długo nie grał bo to jeszcze nie są te genialnie wrzutki co w poprzednim sezonie.
Carrick - w pierwszej połowie fenomenalny. Masa przechwytów, super piłki na skrzydła i do napastników. W drugiej dalej świetnie w defensywie, ale trochę za dużo niedokładności, szczególnie pod koniec. Nie zmienia to faktu, że zagrał zajebiście.
Giggs - dobre spotkanie w jego wykonaniu, ale bez rewelacji. Plus za bramkę, bura za sytuację w I połowie, w której uderzył jak amator. Kilka fajnych piłek, trochę zepsutych zagrań, ale było dobrze.
Park - walecznie jak zawsze, swoje na skrzydle zrobił. Szkoda, że nie ukuł bo był blisko, ale on pewnie czeka na Arsenal :twisted:

Hernandez - słabo. Zmarnował dwie idealne sytuacje, celowo piszę że zmarnował, bo strzelał prosto w bramkarza. Plus za asystę przy drugiej bramce, jednak rozczarowany jestem troszkę jego dzisiejszym występem.
Rooney - obok Carricka najlepszy zawodnik. Posyłał świetne piłki, podanie do Giggsa przy bramce (<3), do tego dołożył jeszcze bramkę i bardzo dobrą grę.

Anderson, Scholes, Nani - w porządku

Cieszę się z tego wyniku bardzo, ponieważ oznacza to, że w rewanżu nie musimy wystawiać najsilniejszego składu. Spokojnie taki Evra, Carrick czy Hernandez mogą dostać wolne.

Mój Blog: Pod presją czasu
26-04-2011 22:18
sebos_krk Offline
Szeryf

Liczba postów: 3,982
Reputacja: 42
lol_face napisał(a):Heh , a S. Ryczel musiał coś wtrącić o wszechmocnej Barcelonie :
Ale dobrze, że tak co chwila zachwyca się nad Ryanem. Niech młodzi słuchają, doceniają, a nie ślinią się na widok jakiegoś Messiego czy Ronaldo. Giggsy zawsze był w cieniu i właśnie dlatego na koniec będzie zapamiętany jako jeden z tych, którzy tworzyli piękno futbolu, a nie jak wielu byli ledwie moment na topie.

Fan United od 1992 roku
26-04-2011 22:19
matys Offline
Reputacja: 1000

Liczba postów: 3,225
Reputacja: 7
Było widać, że Szalke to przypadkowy zespół w 1/2 LM, bo chłopy kompletnie nic nie grały, a po golu na 2-0 chyba przestali się interesować dwumeczem. Z jednej strony fajnie, że trafił się nam taki zespół i nie trzeba się wykrwawiać przed ważnymi meczami ligowymi, ale z drugiej nie ma tej atmosfery, adrenaliny, jak np. była w dwumeczu z Arse czy Barcą w poprzednich półfinałach. Przyjadą na OT, wciśniemy gola z początku i będzie chodzony do końca spotkania.

Co do dzisiaj, to wynik słabszy jak gra, bo po 30 minutach powinniśmy już bookować hotel na 28 maja w Londynie. Wszyscy od Edka, po Rooney'a zagrali fenomenalnie. Słabiej Javier, ale chuj, ma asystę na koncie, też swoje dorzucił do tego wyniku. Carrick pozamiatał.

Nie ma w sumie o czym pisać, czekamy na finałowego rywala :tuptup:

My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
26-04-2011 22:43
Lukas Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,737
Reputacja: 9
Pojechaliśmy z nimi jak z workiem kartofli. Absolutnie zasłużenie wygraliśmy ten mecz i chyba nie było momentu, w którym to gospodarze prowadzili grę i dominowali na boisku.
Bałem się nieco, że mimo tych licznych sytuacji, które sobie stworzyliśmy nie uda nam się strzelić gola i zakończy się na niesprawiedliwym bezbramkowym remisie, ale na szczęście udało nam się znaleźć drogę do bramki tego niewiarygodnie dobrego wczoraj Neuera :shock: Co jak co ale predyspozycje do gry w United to on ma.
Ten wynik to najniższy wymiar kary dla niemieckiej drużyny. Widać, że podeszli do naszych zawodników ze zbyt dużym respektem i w konsekwencji nie byli w stanie nawiązać z nami równorzędnej walki.
Co do naszych graczy to po raz kolejny najlepszy w moim mniemaniu był Carrick- jak dobrze jest go mieć w drużynie.
Pozostało nam tylko dopełnić formalności w meczu u siebie i możemy szykować się na kolejny finał LM z udziałem United :twisted:

Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
27-04-2011 10:12
Tomek91 Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,434
Reputacja: 2
Którzy gracze od nas przy ewentualnym żółtku w rewanżu musieliby pauzować w finale?
27-04-2011 10:19
Jaceks_21 Offline
Member

Liczba postów: 200
Reputacja: 1
Cieszę się bardzo z takiej luźnej wygranej, w końcu w niedz. mecz z Arsenalem. Napór niesamowity, dlaczego my tak nie gramy z ogórkami z EPL na ich boiskach? Neuer wczoraj świetny występ, świetnie się ustawia, szczególnie w sytuacjach sam-na-sam, drugi Schmeichel Wink Jedynym wyjściem by go pokonać w takiej sytuacji to był strzał między nogami. Na szczęście Ryan pomyślał i wiedział jak strzelić.

2-0 brałbym w ciemno przed meczem, ale jednak niedosyt pozostaje. Jak napisał wyżej matys - 'Było widać, że Szalke to przypadkowy zespół w 1/2 LM'. Teraz czas skupić się na decydujących meczach w EPL, Ja jestem już na 99% pewny naszego awansu do finału, więc na OT można dać pograć kilku rezerwowym. Fajnie jakby Berba był dostępny, może coś ukłuje wreszcie w tej LM? A zespół Schalke zna z niemieckich boisk, kiedy grał w Bayerze. Ja jako kibic skupiam się teraz na pojedynkach z Arsenalem i Chelsea.

A MOTM oczywiście Michael Wink
27-04-2011 10:19
daniel Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,744
Reputacja: 6
http://soccertvlive.blogspot.com/2011/04...raded.html

Trzymcie, Raulowe marzenie.

Too weird to live, too rare too die

http://www.dzwiekumaniak.pl
27-04-2011 10:55
kojot Offline
Senior Member

Liczba postów: 674
Reputacja: 3
Świetny mecz! Schalke nie istniało . Szkoda tych paru setek zmarnowanych .
Obrona po profesorsku.
Pomoc świetna , Park jak to park , 4 płuca , Valencia świetnie , Sarpei chyba miał najgorszy dzień w życiu grając przeciw niemu , Giggs 20 latek , Carrick :o świetnie!
Napastnicy , Rooney troszkę niewidoczny , ale strzelił gola i zaliczył asyste , Hernandezowi brakło zimnej krwi i doświadczenia , ma chłopak jeszcze czas.

I cannot put my finger on it now
The child is grown
The dream is gone
And I have become comfortably numb.
27-04-2011 11:17
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości