Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taktyka United
maryc Offline
Member

Liczba postów: 176
Reputacja: 0

Ja to w sumie sam nie wiem, na jakiej pozycji występuje Anderson. W tym skrócie meczu z Meksykiem przy dośrodkowaniach czekał na "16-ce", ale poza tym nic nie zaobserwowałem. Zazwyczaj biegał w środku, ale wcale nie musiał grać na środku. Tongue
Uważam, że taktyka na następny sezon na pewno nie będzie się opierał na nim. Myślę, że Giggs będzie grał w ataku z Rooneyem, bowiem nie ma już takiej szybkości na skrzydle, jak za starych, dobrych czasów. Skrzydłowych jest nam pod dostatek, więc może coś takiego się sprawdzi...
29-06-2007 14:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Valverde Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,180

Anderson to taki typowy mediapunto, o ile mediapunto jest typową pozycją. Operuje za napastnikami lub napastnikiem, może grać bardziej przy skrzydle, do środka pomocy jednak za bardzo się nie na daje, zresztą nie ma takiej potrzeby. Już Ferguson coś wymyśli...

Giggs w ataku IMO nie jest dobrym rozwiązaniem - Ryanowi bliżej do środka pola, niżeli do ataku, aczkolwiek w awaryjnej sytuacji czemu nie, już takie metody były stosowane przez Sir Alexa.

Pytań i niejasności jest mnóstwo, temat rzeka. Mi się podoba ustawienie, które podawałem w moim poprzednim poście, 1-4-2-3-1, ale nie obrażę się, jeżeli zostaniemy przy 4-4-2. Przy naszym zwykłym ustawienie nie wykorzystywalibyśmy jednak potencjału naszych pomocników - sadzanie na ławce Scholesa, Hargreavesa czy Carricka to taki sobie pomysł. Rotacja rotacją, ale Carrick i Hargreaves ze Scholesem przed nimi + Nani, Ronaldo bądź Giggs z boku mielibyśmy ogromną siłę ognia. Wariantów jest sporo, czekam z zainteresowaniem i niecierpliwością na decyzję Sir Alexa.

[Obrazek: rangerswk9.jpg]
30-06-2007 23:54
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Stojkovic Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,687

Cytat:Anderson to taki typowy mediapunto
Czyli taka stuningowana wersja O'Shea Smile

Cytat:Giggs w ataku IMO nie jest dobrym rozwiązaniem
Giggs jest wspaniałym graczem ofensywnym i czy to w pomocy, czy w ataku napewno będzie strzelał. Jego umiejętności są tak nieziemskie, że jestem pewien, że się sprawdziłby na ataku.

Co do ustawienia, to jest dokładnie tak jak mówisz, zyskaliśmy ogromny potencjał. Możemy ruletke ustawień robić i zawsze będzie możnma w przypadku braku jakiegoś gracza zmienić taktyke i zaskakiwać. Nani jest chyba alternatywą na atak a Anderson będzie zapchajdziurą w formacjach ofensywnych bo do obrony jest za "wąski" Smile

[Obrazek: Ole201.jpg]
01-07-2007 12:15
Valverde Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,180

Cytat:Giggs jest wspaniałym graczem ofensywnym i czy to w pomocy, czy w ataku napewno będzie strzelał. Jego umiejętności są tak nieziemskie, że jestem pewien, że się sprawdziłby na ataku.
Giggs w ataku to tylko jedna z alternatyw, częstsze występy Giggs jako napastnika nie wchodzą w grę. Tak jak mówię, pojedyncze występy w razie "W" to rozwiązanie całkiem w porządku.

Stojkovic napisał(a):Anderson będzie zapchajdziurą w formacjach ofensywnych
Nie sądzę, teraz będzie grać drugoplanową rolę, ale gdy prawidłowo się rozwinie, taktyka zespołu na pewno będzie układana pod Andersona. Oczywiście o Nanim, Ronaldo czy Rooneyu nikt nie zapomni, ale to Anderson ma być tym playmakerem.

[Obrazek: rangerswk9.jpg]
01-07-2007 14:03
Stojkovic Offline
Posting Freak

Valverde napisał(a):ale to Anderson ma być tym playmakerem.

Nie wydaje mi się, by pod niego układali taktykę... nie wiem co w ogóle on gra, bo go w akcji jeszcze nie widziałem. Myślę, że bardziej odpowiednim założeniem będzie przyzwyczajanie Andersona do gry na Wyspach przez pierwsze 2 sezony, a potem dopiero po zakończeniu kariery przez niektórych naszych graczy będzie miał stałe miejsce.

01-07-2007 14:10
Ciampel Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,923

Stojkovic napisał(a):Nie wydaje mi się, by pod niego układali taktykę... nie wiem co w ogóle on gra, bo go w akcji jeszcze nie widziałem. Myślę, że bardziej odpowiednim założeniem będzie przyzwyczajanie Andersona do gry na Wyspach przez pierwsze 2 sezony, a potem dopiero po zakończeniu kariery przez niektórych naszych graczy będzie miał stałe miejsce.

To samo napisał Valvek, w czym rzecz? :wink: Grunt to aklimatyzacja południowców w Anglii - jeśli ta "operacja" zostanie zakończona pomyślnie, to o przyszłość pomocy UNITED przez najbliższe dziesięć lat będę spokojny. Nani, Ronaldo, Anderson, do tego Owen i Carrick - mnóstwo perspektyw, a w takim wypadku układanie gry pod Brazylijczyka (jeśli spełni powyższe warunki) będzie doskonałym rozwiązaniem.

capo di tutti capi

MUSC PL
01-07-2007 19:35
Zashi Offline
Posting Freak

Liczba postów: 3,353
Reputacja: 1

Duzo mowi się o transferze Teveza. Wedlug Sky Sport jest juz on dogadany. Jesli to jest prawdą to ktorys napastnik odejdzie. Takie jest moje zdanie. Rooney, Saha, Tevez, Smith, Dong, Ole + Rossi jesli wroci. Na samym poczatku mozemy wykluczyc Donga, bo to raczej zawodnik rezerw. Albo Rossi zostanie w Parmie. Jej władze złozyli oferte za Włocha. Jesli nie to odejdzie Saha lub Smith. O obydwóch sie mówiło, ze mogą sie pozegnac z Old Trafford. Zobaczymy co z tego wyniknie.

amor patriae nostra lex
06-07-2007 19:18
KanT Offline
Posting Freak

Liczba postów: 867

Zashi napisał(a):Rooney, Saha, Tevez, Smith, Dong, Ole + Rossi jesli wroci. Na samym poczatku mozemy wykluczyc Donga, bo to raczej zawodnik rezerw. Albo Rossi zostanie w Parmie.

Tak. Parma złożyła ofertę za Rossiego i moim zdaniem Włoch już tam pozostanie. Donga nie bierzmy pod uwagę, bo za słaby jest. Nasz kochany Norweg też swoje lata ma i do tego masę kontuzji, więc zagra w kilkunastu meczach i to wszystko. Wciąż nie wiadomo co ze Smithem, ale ja po cichu liczę, że Anglik zostanie.

[Obrazek: 2rxh5ad.jpg]
06-07-2007 19:30
Wojtek3 Offline
Posting Freak

Liczba postów: 3,336

Dobra, wiec przod z glowy, teraz juz raczej bedziemy grac 4-4-2...

Edwin van der sar

G.Neville - Rio Ferdinand - Nemanja Vidic - Patrice Evra

Ronaldo - Scholes/ Owen - Carrick/ Fletcher/Anderson - Giggs

Carlitos - Rooney

Tak widze nasz sklad, pierwszy zawodnik to podstawa...

Under The Boardwalk - United Warriors
06-07-2007 21:47
Kuba_^^ Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,483

Po tym jak Tevez już raczej dołączy do United jest już pewne, że Ferguson będzie stosował taktykę 4-4-2. Bramkarzem oczywiście jak na razie jest Edwin Van der Sar i tu raczej nie ma żadnych wątpliwości, dopóki Holender powie stanowczo "nie" będzie bronił w bramce United. W defensywie również nie ma większych problemów, najlepsze rozwiązanie to takie, które podał już Wojtek Wink W pomocy są największe problemy z ustawieniem zawodników, tutaj mamy bardzo dużo opcji, więc niczego się spodziewać nie można, trudno tu jest coś przewidzieć, choć "pogdybać" zawsze można Wink No i napad też do niedawna był przez nas "rozkminiany", jednak po przyjściu Teveza wszystko się wyjaśniło Wink

Wszystkie warianty Ferguson będzie miał okazję wypróbować przy najbliższym tournee po Azji, więc oglądając mecze sami będziemy mogli dojść do wniosku, jakie ustawienie jest najlepsze i najbardziej korzystne Wink

[Obrazek: 2ex4nde.jpg]
06-07-2007 22:31
Stojkovic Offline
Posting Freak

KanT napisał(a):Tak. Parma złożyła ofertę za Rossiego i moim zdaniem Włoch już tam pozostanie.

Mam nadzieję, że tak się nie stanie, bo moim zdaniem jeśli Smith zostanie, a Rossi pójdzie do Parmy, to ja p******ę Fergirgo...

06-07-2007 22:34
Niemir Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 25

Tak sobie dzisiaj myślalem jak po tych wszystkich transferach bedzie wyglądała "11" MU i kto w niej zagości. Pobawiłem sie troche w Gmocha ale mam nadzieje że jest czytelne. Po zakupie Teveza mamy zdecydowane bogactwo napastników. Kilku bedzie musiało chyba pożegnać sie z klubem Rossi, Smith?? Tak sobie mysle ze Argentyńczyk bedzie grał razem z Rooneyem. Przede wszystkim dlatego że pierwszy z nich to człowiek o głosnym nazwisku o kazdy bedzie oczekiwał jego gry poza tym mysle ze sie rozstrzela. Rooney bedzie grał z "urzędu. Największa niewiadoma to środek pola. Zakładam że pozycje Ronaldo i Giggsa przynajmniej na początku sa nie zagrożone. W środku proponuje mały zabieg chirurgiczny. Anderson (nowy nabytek podobno mało obronny ofensor) zagra bliżej bramki ale skupi sie takze na destrukcji. Zaraz za nim Scholes z zadaniami ofensywnymi i defensywnymi, troszke cofnięty. Obrona dosyć standardowa.

Myśle ze nie bedzie na początku miejsca na Owena H., Naniego, Carricka i Fletchera.

Tablica niczym z szatni;-)

[Obrazek: mutc5.jpg]
06-07-2007 23:03
Grzeho Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,257

Niemir napisał(a):Tablica niczym z szatni;-)

hehe Paint RLZ :wink:

Cos z ta strzałka dla Ferdinanda przesadziles Tongue Wydaje mi sie,ze w srodku pola na pewno nie bedzie gralo dwoch ofensywnych graczy, jakimi z pewnoscia sa Scholes i Anderson. Zamiast jednego z nich bedzie gral jeden pomocnik usposobiony defensywnie. Mam tu na mysli Hargreavesa lub Carricka. Uwazam rowniez,ze na lewej obronie bedzie czesciej wystepowaj Evra, niz Heinze.

PS. za malo strzalek i kolorkow, jak na Gmocha :wink:

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
07-07-2007 00:11
Wojtek3 Offline
Posting Freak

Liczba postów: 3,336

Stojkovic napisał(a):Mam nadzieję, że tak się nie stanie, bo moim zdaniem jeśli smith zostanie, a Rossi pójdzie do Parmy, to ja p******ę Fergirgo...

Parma sklada konkretna propozycje za Rossiego a my pozyskalismy wlasnie Teveza, chyba jednak Wloch odejdzie..

Nemir - Heinze odejdzie do Realu, a jak nawet nie, w co watpie, to jego miejsce przejmie Evra Wink

Carrick posadzilas na lawce ? Dziwne, Anderson na razie moze mu czyscic i nosic buty na boisko. Nie widze w ogole takiej opcji Wink

Under The Boardwalk - United Warriors
07-07-2007 09:27
KanT Offline
Posting Freak

Liczba postów: 867

Cytat:Cos z ta strzałka dla Ferdinanda przesadziles

Ano :wink:

Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł, żeby Anderson grał w środku pola, a jeśli tak to obok musi być Carrick i Hargreaves. To jest bardziej zawodnik na ustawienie 4-4-1-1.

Swoją drogą Fergie będzie miał duży problem z wystawieniem optymalnego składu. Nani i Anderson będą sie upominać o grę. O ile Brazylijczyk może poczekać, to Nani będzie niecierpliwy. Niepokoi mnie też ewentualna sprzedaż Heinze, bo zauważcie, że w ubiegłym sezonie problemy były właśnie w obronie, bo był nadmiar kontuzji.

[Obrazek: 2rxh5ad.jpg]
07-07-2007 10:53
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości