Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mecze towarzyskie (2008/2009)
sebos_krk Offline
Szeryf

Liczba postów: 3,982
Reputacja: 42
Re: Przygotowania do nowego sezonu
Na pewno najlepsze z dotychczasowych spotkań United przed tym sezonem.
Manchster United- Portsmouth 2:1 na zakończenie gier w Afryce. Bramki zdobyli Eagles, Tevez oraz Defoe dla zdobywców FA Cup.

Jak oceniam naszych grajków.
Kuszczak- bezbłędny dzisiaj w swoich interwencjach. Takiego Tomka chcę widzieć zawsze.
Neville- Gary "podaj do najbliższego rywala" jeszcze musi dochodzić do formy, bo niewiele z niego pożytku.
Vidic- świetnie wyłączył z gry Croucha.
Evans- to jest przyszłość United. Już teraz w większości Europejskich drużyn miałby pewne miejsce w składzie. Kolejny bardzo dobry występ.
Silvetre- tak ofensywnej gry Mickaela dawno nie widziałem. Właściwie dzisiaj robił za skrzydłowego.
Gibson- zawiodłem się na nim. Ostatnimi swoimi występami pokazuje, że nie ma szans na grę w meczach ligowych.
Scholes- Paul dzisiaj mniej widoczny, skupiony na spokojnym kontrolowaniu gry, ale jak już dostał piłkę przed polem karnym to rywale mieli powody do zmartwień, bo dwa razy ładnie uderzał.
Carrick- nic ponad normę.
Eagles- jest to piłkarz bez dwóch zdań zasługujący, aby dostawać szansę w meczach o stawkę jako zmiennik. Dzisiaj bramka, a gdyby wykorzystał doskonałą okazję z pierwszej połowy, dorobek byłby okazalszy.
Tevez- ostatnia akcja na afrykańskim tournee zakończona ładną bramką. Bez wątpienia jeden z najlepszych piłkarzy, jak nie najlepszy w dotychczasowych spotkaniach przygotowawczych.
Campbell- wywalczył karnego, miał okazję do zdobycia bramki. Znów średnio zagrał.
Giggs- trudno oceniać dziś.
O'shea- jak wyżej.
Cathcart- dał się minąć przy bramce.
Amos- bez szans przy bramce, ale na pewno zadowolony, że zagrał.
Cleverley- widać pewność siebie po wczorajszej bramce. Już nie był schowany z tyłu za kolegami.
Possebon- dzisiaj zbyt krótko, aby cos więcej pokazał.

Fan United od 1992 roku
27-07-2008 21:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
United w tym meczu miało przewagę. Mecz mógł zostać rostrzygnięty juz w I połowie jednak Eagles i Campbell nie potrafili wykorzystać dogodnych sytuacji.
Jak co mecz pozwolę sobie ocenić poszczególnych graczy:

Kuszczak - dziś było dobrze (dlaczego nie bronił Foster?)
Neville - widać że jeszcze nie jest w najlepszej formie
Vidic - mimo że był to jego drugi mecz w ciągu dwóch dni zagrał bardzo dobrze
Evans - bardzo dobry mecz w jego wykonaniu, dobrze czyścił przed polem karnym, z tego co zauważyłem to wczoraj nie przegrał chyba ani jednego pojedynku w powietrzu
Silvestre - po raz pierwszy widziałem go tak ofensywnie grającego, trzeba powiedzieć, że radził sobie nawet dobrze, lecz błędów w obronie oczywiście się nie ustrzegł Wink
Gibson - szkoda że nie mógł zagrać na nominalnej pozycji... wczoraj słabiutko
Carrick - nie pokazuje wszystkiego co potrafi
Scholes - jak zawsze spokojny występ w meczu towarzyskim, dwa razy ładnie uderzył, widać że jeszcze się troszkę oszczędza
Eagles - nie podoba mi sie jak gra, dużo strat, troszkę chaotycznie. Ładna bramka, to prawda, ale słabej gry w pierwszej połowie nie może zatrzeć jeden celny strzał.
Tevez - znów bardzo dobrze, widać jak bardzo Carlos chce już grać, ładna brameczka na zakończenie tournee
Campbell - no cóż... powiedzmy sobie szczerze chłopak jeszcze nie jet gotowy na grę w United (niestety), już nie będę na siłę szukał plusów w jego grze, tak jak to robiłem ostatnio. Zmaścił wczoraj sytuacje sam na sam, w II połowie też miał dogodną sytuacje lecz bramki nie strzelił. Jedno mogę powiedź, jest piekielnie szybki. Wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem dla niego będzie kolejne roczne wypożyczenie do Hull City

Cathcart - nie popisał się przy straconej bramce
Giggs - wszedł coś tam zrobił Wink
O'Shea - wczoraj zagrał w pomocy, z dwie czy trzy ładne akcje
Possebon - niczym się nie wyróżnił, grał zbyt krótko
Amos - bez szans przy straconej bramce, kolejny występ w pierwszej drużynie United zaliczony
Cleverley - nie miał zbyt dużo czasu by coś nam zaprezentować

Teraz nasze Diabełki czeka mecz z Espanyolem (pożegnalny mecz Ole) i Juventus, liczę na dobry (niestety nie będę mógł ich obejrzeć LIVE ponieważ jadę na wakacje)

Mój Blog: Pod presją czasu
28-07-2008 09:15
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
michal85 Offline
diabeł wcielony

Liczba postów: 2,667
Reputacja: 41
Mało ostatnio czasu na dzielenie się wrażeniami z meczów, ale tym razem znalazło się kilka minutek wolnych, więc nie omieszkam dodać coś od siebie Wink

Zagraliśmy co najmniej dobre zawody. Widząc wyjściowy oczekiwałem czegoś gorszego, a tymczasem wyglądało to obiecująco. Powinniśmy wygrać zresztą wyżej niż różnicą jednej bramki.

Kuszczak - poprawnie, ale ja wciąż bardziej liczę na Fostera

Neville - dobry mecz. Bez fajerwerków, ale na tle drużyny z PL wypadł solidnie
Vidic - dobry, ale gorszy niż...
Evans - powtarzałem, że oddanie Pique do Barcy nas nie zaboli. Nie myliłem się. Jonny jest po prostu lepszy i ma wszelkie predyspozycje ku temu, aby w przeciągu kilku lat stać się gwiazdą całej ligi. Mam nadzieję, że w naszych barwach
Silvestre - tylko potwierdził, że warto mieć go w drużynie. Mam nadzieję, że w końcu opuści go pech i zagra sezon bez kontuzji bo w pełni zdrowia będzie wartościowym zastępcą Pata

Gibson - poprawnie zagrał na nie swojej pozycji. Jak dla mnie nie gorzej niż Fletch
Carrick - ok, ale był w cieniu...
Scholes - praktycznie każda akcja przez niego przechodziła. Nie wiem jak mecz oglądał sebos, ale Paul był wszędzie. Chyba najlepszy gracz w naszych szeregach - po prostu maestro! (ile on w ogóle strat zaliczył? Jedną ?)
Eagles - za dużo strat. Plus za ładną bramkę

Tevez - niech takie akcje pokazuje częściej Tongue
Campbell - wywalczył karnego, kilka razy pokazał się z dobrej strony.

Rezerwowi nie zrobili niczego ciekawego, więc ich pominę Wink

Ignorowani:
  • under

Programuję w codeigniter przede wszystkim dla strony internetowe brzesko, ale również dla innych
28-07-2008 12:09
sebos_krk Offline
Szeryf

michal85 napisał(a):Nie wiem jak mecz oglądał sebos, ale Paul był wszędzie.
E, do takiej gry Scholes'a już się przyzwyczaiłem, więc nie ma co go chwalić. Słowo maeostro Michał zdecydowanie na wyrost porównując do kilku spotkań chociażby z tamtego sezonu. Imo w większości spotkań towarzyskich grał bardzo dobrze, ale jeszcze piłek nie rozdzielał z nadzwyczajną starannością, czego trudno oczekiwać w takich meczach.

Fan United od 1992 roku
28-07-2008 14:21
Kula Offline
Senior Member

Liczba postów: 735
Reputacja: 0
Tak na szybko, z gier przygotowawczych szczególnie dobre wrażenie na mnie zrobili : Evans i Possebon. Evans będzie naprawdę klasowym obrońcą, w ostatnim meczu miał kilka rewelacyjnych interwencji. A gra Possebona jest bardzo dojrzała, gdyby był trochę niższy i mocniej zbudowany to mozna by go pomylić z OH.

Widzę w nich naprawdę wielkie talenty

eśli pozwolisz by robactwo się rozmnożyło - rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać" - de Saint-Exupery

http://redlog.pl/author/Kula/|http://www.lastfm.pl/group/Manchester+Un...Supporters|http://kula.ndl.pl
28-07-2008 14:53
Lukas Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,737
Reputacja: 9
Zdecydowanie najciekawszy i najlepszy mecz w wykonaniu Diabłów podczas pobytu w Afryce. Nasi piłkarze mieli zdecydowaną przewagę, ale nie udało się tego odzwierciedlić w wyniku. Pokuszę się jedynie o ocenę kilku piłkarzy:
Kuszczak-bardzo dobry mecz Polaka, pewnie wychodził do piłek. Jedyną rzeczą do jakiej mogę się przyczepić to celność wykopów
Evans- widać że gra u Keane'a dużo mu dała, bardzo dobry występ
Eagles- średni mecz Anglika, szukał swego miejsca na boisku, starał się, ale miał sporo strat. Spieprzył dwie znakomite sytuacje.Plusik za bramkę
Carrick- bardzo słabiutko. Nie pokazał nic wartego uwagi- tak się plątał w środku pola.
Tevez- wg mnie MOTM. Cholernie aktywny Argentyńczyk przez całe spotkanie- chyba więcej nawet w pomocy niż w napadzie :shock: no i piękna brameczka Big Grin
Campbell- taki sobie mecz Fraizera. Miał trzy doskonałe sytuacje, ale ich nie wykorzystał. Fakt wywalczył karnego i niejednokrotnie pokazał swoją szybkość, ale meczu na pewno nie zaliczy do udanych.

Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
28-07-2008 15:27
Mata Offline
why duck donald

Liczba postów: 2,982
Reputacja: 11
W meczach co wystąpił Evans wyszło na jaw dlaczego odszedł Pique. Niby występy w dość przeciętnym Sunderlandzie ale postępy widocznie i przede wszystkim spokój w grze .

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
28-07-2008 15:54
Lucas Offline
Senior Member

Liczba postów: 675
My od dawna z michasiem stawialiśmy Irlandczyka nad Hiszpanem. Sam fakt, że rozegrał już kilka meczów w reprezentacji potwierdza mnie w przekonaniu, że będzie on klasowym obrońcą. W wieku 20 lat widać u niego już dojrzałość, opanowanie i spokój w odbiorze piłki. Naprawdę, takiego zmiennika potrzeba nam i szkoda byłoby go stracić.
29-07-2008 09:00
sebos_krk Offline
Szeryf

[Obrazek: 1zn0jye.png][Obrazek: m9rm0p.png][Obrazek: 2w35fzb.png]

Już 2 Sierpnia o godzinie 16.00 na Old Trafford MANCHESTER UNITED zmierzy się z ESPANYOLEM BARCELONA w kolejnym spotkaniu przygotowawczym do nowego sezonu.

Nie będzie to jednak zwykły mecz. Będzie to święto jednego gracza.
Wielkiego człowieka i nie mniej wielkiego piłkarza. Legendy klubu z czerwonej części Manchesteru- OLE GUNNARA SOLSKJAERA.

Dla takich piłkarzy warto być fanem tego klubu...

Po raz ostatni w akcji zobaczymy słynną 20-stkę Sad
[Obrazek: 63c52265bf635277.jpg]

Fan United od 1992 roku
30-07-2008 08:42
Oskar Offline
Senior Member

Liczba postów: 420
No, zapowiada się fajny mecz, chociaż ja bym wolał żeby na tak wyjątkowe spotkanie przeciwnik nie był przypadkowy, np.: United - Molde (poprzedni klub Ole), lub z Bayernem, ale to już byłoby trochę nie fair dla bawarczyków.

Loserpool, not a Liverpool.
"Przyłóż termometr, 100 stopni na kark, byle by na gramofonie w końcu wcisnąć start"
30-07-2008 08:56
Lucas Offline
Senior Member

Liczba postów: 675
Była możliwość takowa, lecz się nie zgodzili. Natomiast zastanawiam się jak sobie poradzi Ole, w końcu piłkarzem już nie jest, a zapewne nadal ma zepsute kolano. Czyżby trenował z zespołem? Wątpie. Pewnie wyjdzie na boisko, przemówi kilka słów i kopnie piłkę rozpoczynając tym samym kolejny sparing. Sad
30-07-2008 09:08
sebos_krk Offline
Szeryf

Lucas napisał(a):Czyżby trenował z zespołem?
Nie musi trenować, żeby sobie pobiegać w tempie spacerowym. Jeśli tylko kolano na to pozwala to myślę, że go zobaczymy na murawie. Pewnie tradycyjnie wejdzie z ławki.

Fan United od 1992 roku
30-07-2008 09:16
bartolo1196 Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 41
Mi się zdaje że wystąpi w pierwszym składzie pogra sobie na luzie tak z połowe a potem zejdzie z boiska żegnany brawami Big Grin Niestety to już koniec jego kariery Sad Szkoda bo był bardzo ważnym graczem Manchesteru
30-07-2008 09:56
Lukas Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,737
Reputacja: 9
Lucas napisał(a):Czyżby trenował z zespołem? Wątpie. Pewnie wyjdzie na boisko, przemówi kilka słów i kopnie piłkę rozpoczynając tym samym kolejny sparing. Sad
Skoro to jest jego mecz pożegnalny to taka opcja wg mnie nie wchodzi w rachubę. Ole być może jakoś to tego meczu się przygotowywał- gdzieś czytałem, że stara się codziennie jeździć na rowerze, także chce być w dobrym stanie fizycznym, do tego może parę razy pokopał sobie piłeczkę i będzie dobrze. Oczywiście nie będzie grał tak jak za swoich najlepszych lat, ale tak jak wspomniał sebos czy bartolo Ole pobiega sobie w niezbyt szybkim tempie i na pewno coś strzeli Big Grin
A ten finał z '99 wydał się tak niedawno- a tu już ostatni mecz diabelskiego Norwega w czerwonym trykocie... :cry:

Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
30-07-2008 17:12
Tomassen Offline
Linguistics Llama

Liczba postów: 1,768
Reputacja: 8
Można gdzieś obejrzeć ten mecz?

I tak będę skakać po tapczanie
I nigdy szare życie mnie nie złamie
Na podłodze leżą klocki rozsypane