Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mecze towarzyskie (2008/2009)
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
Re: Przygotowania do nowego sezonu
Zawsze można. Trzeba poczytać w dzień meczu na soccer-live lub kuszotv i tam będzie kanał na tvants lub sopcast i raczej na pewno będzie też link do jakiejś strony gdzie można ogladać Wink

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?match ... art=sports
link do meczu- sebos

Mój Blog: Pod presją czasu
30-07-2008 18:57
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
sebos_krk Offline
Szeryf

Liczba postów: 3,982
Reputacja: 42
Mecz pożegnalny Ole Gunnara Solskjaera za nami. United- Espanyol 1:0 po bramce Fraizera Campbella. Dzisiaj czerwone diabły należy przede wszystkim pochwalić za pierwszą połowę i końcówkę spotkania, po wejściu bohatera popołudnia. Jak dziś widziałem grę naszych piłkarzy?

Van der Sar- wiele pracy nie miał. Troszkę wakacyjnie rozkojarzony przy kontaktach z piłką.
Simpson- z takimi występami zasługuje na coraz częstsze szanse gry w podstawowym składzie.
Ferdinand- nie do przejścia. Kilka wybornych interwencji.
Vidic- mniej efektowny, ale równie skuteczny.
Evra- pierwszy jego występ po Euro. Dobrze dzisiaj. Pare niezłych rajdów.
Gibson- nijaki jak zwykle. Nie przekonują mnie jego występy.
Fletcher- pierwsze 30 minut w jego wykonaniu na środku boiska naprawdę bardzo dobre, gdy miał dwie okazje do zdobycia bramki. Później mniej widoczny.
Scholes- tradycyjnie klasa sama w sobie. Kontrolował w pełni środek pola, a i okazje do strzelenia gola się znalazły.
Giggs- przez większą część spotkania niewidoczny, ale jak już zabrał się z piłką to zagrał asystę palce lizać.
Nani- stwarzał zagrożenie na lewym skrzydle. Szybki, gdyby jeszcze skuteczniejszy. Ale to dopiero pierwszy mecz.
Tevez- znów pracował ponad siły. Ambicja Carlosa jest porażająca. A do tego świetna i efektowna gra. Bardzo groźny dla rywala. Świetny występ.
Kuszczak- jedno niepewne wyjście. Poza tym poprawnie.
Brown- zrobił to co do niego należało.
Silvestre- potwierdził dobrą formę.
Campbell- bardzo ważna dla niego bramka. Wcześniej niezbyt sobie radził z obrońcami.
Evans- dobrze jak na czas w którym przebywał na boisku..
O'shea- nic nie pokazał.
Solskjaer- z tym co pokazał przez te dwadzieścia kilka minut nie mam wątpliwości, że nadal byłby wielkim wzmocnieniem składu. A na pewno nikt mu gry z racji benefisu nie ułatwiał. Tak się zostaje legendą. Szkoda, że na Old Trafford są piłkarze, którzy tego nie rozumieją.

Fan United od 1992 roku
02-08-2008 17:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika
ŁukaSsZ Offline
Member

Liczba postów: 101
Reputacja: 0
A link do meczyku ktoś ma? :>

Jedni mają 3:0 inni mają YNWA. Wink
03-08-2008 11:36
mucha Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,322
Reputacja: 3
Ja mam skrót:
[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/hx3meBNwhEk&fs=1[/flash]

I cały mecz w torrencie:
1st half
2nd half

Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
03-08-2008 12:01
sebos_krk Offline
Szeryf

[Obrazek: 4uw6lj.png][Obrazek: m9rm0p.png][Obrazek: 1zn0jye.png]

4 Sierpnia o 20:45 na London Road Stadium zagramy kolejny mecz kontrolny. Tym razem rywalem Manchesteru United będzie ekipa Peterborough United prowadzona przez syna sir Alexa- Darrena Fergusona.

Zapewne będzie to szansa dla piłkarzy z drugiego składu, ponieważ już za dwa dni czeka nas spotkanie z Juventusem na Old Trafford.

Fan United od 1992 roku
04-08-2008 07:44
Kisia92 Offline
Senior Member

Liczba postów: 577
mufc.pl napisał(a):Dwaj brazylijscy bliźniacy - Fabio i Rafael Da Silva znaleźli się w kadrze, która rozegra dzisiaj towarzyskie spotkanie z drużyną Peterborough. [...]Fabio dostał koszulkę z numerem 19, a Rafeal 18.
Jak to sie pytam?!
Czy możliwy jest taki wariant, że na jeden mecz on otrzymuje taki numer czy wiąże się to z tym, że taki numer odebrany został Scholesowi?!

Jeśli tak to jestem co najmniej oburzona.

Co do samego faktu ich występu. W końcu zobaczę ich grę, bo jestem tego bardzo ciekawa od dawna, czy będą typowymi technicznymi panienkami czy może będą mieli w sobie coś z Andiego?

If I'd observed
all the rules
I'd never have got

Anywhere

Marilyn Monroe
04-08-2008 19:19
sebos_krk Offline
Szeryf

Kisia92 napisał(a):Jak to sie pytam?!
Czy możliwy jest taki wariant, że na jeden mecz on otrzymuje taki numer czy wiąże się to z tym, że taki numer odebrany został Scholesowi?!
Jeśli tak to jestem co najmniej oburzona.
Ludzie spokojnie :lol: Dzisiaj nie obowiązują normalne numery.
To tylko sparing, a tu już prawie panika, że Paulowi odebrali numer.

edit:
Skończyło się 2:0 dla United. Pierwsza bramka samobójcza, druga Darrona Gibsona.

Dzisiejsze spotkanie można spokojnie nazwać gierką treningową. O ile jeszcze w pierwszej połowie skład był dość mocny to w drugiej grały rezerwy i duża ilość podobnych do siebie brazylijczyków. Poziom też piknikowy, więc nie ma co tu oceniać poszczególnych piłkarzy.

Tomek Kuszczak dostał kolejną szansę. Trochę dziś gapowaty przy dwóch interwencjach, ale nie można mieć pretensji, bo bramki nie puścił, a w drugiej połowie popisał się znakomitym refleksem.
Na występ Rafaela da Silvy czekałem z niecierpliwością. Wiele razy wypowiadałem się, że chciałbym widzieć w United prawego obrońcę grającego równie ofensywnie co Evra. Po tym co zobaczyłem stwierdzam, że jeszcze dużo pracy przed brazylijczykiem. Owszem te rajdy prawą stroną musiały się podobać, ale bardziej wyglądało to jak gra pełnego fantazji trampkarza na boisku szkolnym. Co poszedł do przodu to za chwilę był albo na prawym skrzydle, albo na środku ataku. Żadnej dyscypliny taktycznej. Mecze o stawkę jeszcze nie dla niego. Aczkolwiek w przyszłości będą z niego ludzie.
Possebon dzisiaj ładnie kierował grą.
Gibson po fatalnych wcześniejszych występach dziś miał powody do zadowolenie po pięknej bramce.
Gray zaliczył asystę przy bramce samobójczej. Ogólnie zagrał poprawnie, ale nie jest to poziom powyżej drużyny rezerw.
Fraizer Campbell niestety nic nie pokazał, co mnie martwi, bo z takim rywalem powinien lepiej się zaprezentować. Ale też partnerzy nie dawali mu szans na lepszą grę.

I to na tyle. Jutro pewnie już nikt o tym meczu pamiętać nie będzie. Czekamy na Juve Smile

Fan United od 1992 roku
04-08-2008 19:58
Kula Offline
Senior Member

Liczba postów: 735
Ja się z Tobą nie zgodzę co do Rafaela, miał kilka udanych interwencji, komentatorzy powiedzieli o nim "he is like Paul, he never loses the ball", gra wyjątkowo agresywnie i szybko, po tym co dziś zobaczyłem jestem zdania, że w postaci Rafela mamy autentyczny diament w zespole. Nie zarejestrowałem u niego jakiś szczególnych niedociągnięć taktycznych, gra w stylu Evry co oznacza, że bardzo często zapędza się pod bramkę przeciwnika. I tyle.

Cytat:Rafael Da Silva made a great impression, showing his competence in attack and in defence. He showed himself as a physical player who’s not afraid to get stuck in, but also possesses a great touch and good speed.

Possebon też gra bardzo dobrze, jego zagrania są precyzyjne i przemyślane.

eśli pozwolisz by robactwo się rozmnożyło - rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać" - de Saint-Exupery

http://redlog.pl/author/Kula/|http://www.lastfm.pl/group/Manchester+Un...Supporters|http://kula.ndl.pl
04-08-2008 22:23
michal85 Offline
diabeł wcielony

Liczba postów: 2,667
Reputacja: 41
Cytat:a się z Tobą nie zgodzę co do Rafaela, miał kilka udanych interwencji, komentatorzy powiedzieli o nim "he is like Paul, he never loses the ball", gra wyjątkowo agresywnie i szybko, po tym co dziś zobaczyłem jestem zdania, że w postaci Rafela mamy autentyczny diament w zespole.
To zdanie było o Rodrigo - jesli oglądałeś mecz poprzez MU TV.

Dzisiaj byliśmy za to świadkami fajnego meczu. Fabio i Rafael wyglądają znakomicie. Rodrigo też wygląda na klasowego grajka. Gibson - kapitalna brama. Kto wie...Może będą z niego ludzie, ale musi zostać wypożyczony do klubu z PL. Talent ten chłopak niewątpliwie ma. Z młodzików dobry był jak zawsze Evans oraz Cleverley, który z meczu na mecz coraz bardziej mi się podoba. Już nie mogę doczekać się CC, bo nasi młodzicy wyglądają wprost znakomicie

Ignorowani:
  • under

Programuję w codeigniter przede wszystkim dla strony internetowe brzesko, ale również dla innych
04-08-2008 23:02
paolo Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,984
Co do samobójczego trafienia to nie było nieporozumienie, tylko czysty niefart Russella. Chciał zgrać klatką w ręce bramkarze, ale piłka się zakręciła i poszybowała na inną część ciała, a potem nie tam gdzie trzeba. Zdarza się. Ja się nie śmieję, bo zawsze gorsze rzeczy mogą przytrafić się United czy nawet mi. Z kolei bramka Gibsona cudowna. Trzy podania, przy tym ładna asysta(chyba) Lee Martina. Takie bramki chcemy oglądać w trakcie sezonu. No i parada Kuszczaka - widać instynkt bramkarza, nie każdy może się takim poszczycić. Oczywiście to tylko sparing, więc nie ma co wyciągać pochopnych wniosków z gry Czerwonych Diabłów. No to czekamy na Juve!

Który ze mną w konkury na mój słowotok?
05-08-2008 10:27
Kula Offline
Senior Member

Liczba postów: 735
michal85 napisał(a):
Cytat:a się z Tobą nie zgodzę co do Rafaela, miał kilka udanych interwencji, komentatorzy powiedzieli o nim "he is like Paul, he never loses the ball", gra wyjątkowo agresywnie i szybko, po tym co dziś zobaczyłem jestem zdania, że w postaci Rafela mamy autentyczny diament w zespole.
To zdanie było o Rodrigo - jesli oglądałeś mecz poprzez MU TV.

Nie będę się sprzeczał ale wydaje mi się, że to zdanie padło na długo przez pojawieniem się Possebona na boisku. Jakby nie było Rafael jest świetny, dziś mufc napisał że SAF jest zachwycony jego występem.

eśli pozwolisz by robactwo się rozmnożyło - rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać" - de Saint-Exupery

http://redlog.pl/author/Kula/|http://www.lastfm.pl/group/Manchester+Un...Supporters|http://kula.ndl.pl
05-08-2008 12:56
Lukas Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,737
Reputacja: 9
Muszę przyznać, że drużyna z Peterborough zagrała bardzo dobre spotkanie- nie byli tłem dla graczy z Manchesteru. Gra ogólnie była taka sobie- w naszych poczynaniach zabrakło dokładności i tego ostatniego podania. Ocenie tylko wybranych graczy:
Kuszczak- całkiem niezły mecz Polaka, zaliczył do tego wspaniałą paradę. Nasi obrońcy nie ułatwiali mu życia
R.da Silva- zrobił na mnie wrażenie. To jest jeszcze ofensywniejsza wersja Evry :shock: piekielnie szybki, niezłe rajdy prawą stroną, ale tak jak wspomniał sebos trzeba go poukładać taktycznie. Będziemy mieli z niego pożytek Big Grin
Possebon- podobała mi się jego gra, spokojnie, rozważnie, zawsze z głową uniesioną do góry. Grą przypomina Scholesa. Był bliski strzelenia bramki. Smile
Tevez- jak zawsze wielki pracuś na boisku.
Campbell- słaby mecz Anglika, niewidoczny na boisku. Na pozycje starał się wychodzić, ale koledzy z zespołu nie zawsze go dostrzegali.

Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
05-08-2008 16:46
sebos_krk Offline
Szeryf

[Obrazek: 1zn0jye.png][Obrazek: m9rm0p.png][Obrazek: 2ld94p5.png]

Dzisiaj o godzinie 21 na Old Trafford zostanie rozegrany ostatni mecz przygotowawczy do nowego sezonu. Rywal bardzo atrakcyjny, bo do Manchesteru przyjedzie JUVENTUS TURYN.
Myślę, że możemy spodziewać się naprawdę dobrego widowiska, w końcu jest to ostatnia próba przed meczem o Tarczę Wspólnoty.

Linki do programów, na których można będzie obejrzeć spotkanie:
http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia
http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=16110&part=sports

w telewizjach satelitarnych też będzie, chociażby na Rai Uno.

Fan United od 1992 roku
06-08-2008 07:34
sebos_krk Offline
Szeryf

Spotkanie z Juve zakończyło się bezbramkowych remisem.
Dobrze, że już w niedzielę rozpoczynamy grę o stawkę, bo dzisiejszy mecz to chyba za karę mi dane było oglądać. Liczyłem na dobre widowisko, a nie sparing bez historii.
Skład United był na pewno zbliżony do tego co zobaczymy na Wembley. A więc nie jest za dobrze. O'shea w środku pomocy oraz Giggs przy wracającym się ciągle Tevezie jako wysunięty napastnik to nie jest zbyt kreatywne ustawienie. Dzisiaj nawet trudno kogokolwiek wyróżnić.
Co do Rafaela da Silvy to dzisiaj zwracałem uwagę na jego zachowanie w defensywie i jest lepiej niż to oceniłem w poprzednim spotkaniu. Już wiem dlaczego Danny Simpson poszedł na wypożyczenie. Brazylijczyk naprawdę powinien przynajmniej w spotkaniach ze słabszymi rywalami- z którymi będziemy mieli zdecydowaną przewagę, dostawać swoje szanse. Nie ma żadnych kompleksów, a do tego te parcie na ofensywe jest imponujące.

Fan United od 1992 roku
06-08-2008 21:55
matys Offline
Reputacja: 1000

Liczba postów: 3,225
Reputacja: 7
A to bliźniaki już maja pozwolenie na grę?

Wrażenia podobne jak u sebosa. Chujnia z grzybnią, pomarańcza. Brown jakieś cuda odwalał w pierwszej połowie, obrona się momentami gubiła i to dość mocno. O'Shea w pomocy... bez komentarza. Scholes grał żeby się nie spocić, Giggsa i Martina przemilczę. Campbell raz dotknął piłki, a Tevez poza tym, że sie wracał i próbował coś wymyślić to też nic szczególnego.

Bilans sparingów prezentuje się tak: 6 zwycięstw i remis, 13 goli strzelonych i tylko 2 stracone.

Najlepszy zawodnik: Tevez.
Najgorszy: A bo ja wiem, Giggs słabo, Campbell słabo... Pare słabych ogniw było.

Edit: Karny miał być, za faul na Martinie! Nawet sparingi kupują, przedwczoraj uznany gol ze spalonego z Arsenalem, teraz nieuznany karny... Moggi wrócił :lol:

My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
06-08-2008 22:04
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości