Maro11 napisał(a):Zdziwiełem sie iloscia punktow miedzy Petrovem i Fabregasem, nawet jakby dodac te karne jako asysty, to dalej nie wiem czemu jest tak mala roznica , przeciez wiadomo jak gra hiszpan w tym sezonie.
Podzielam twoje zdziwienie
Maro11 napisał(a):szczerze to nie wiedziałem na czyjej podstawie jest ten ranking, cieszylem sie ze fachowacy doceniaja moje słowa na temat Teveza
Wtedy się z nimi zgadzałeś, teraz byś polemizował - jak dla mnie sprawa jasna, tylko po co to kpienie i czynienie absurdu z obecności Lescotta (przede wszystkim) w tym zestawieniu? Tak jak pisałem, jego obecność, podobnie jak i kilku zawodników nieobecnych w tym zestawieniu, możnaby obronić. Jest jak jest, można swoje zdanie napisać, albo po co się przeciągać w nieskończoność, a już w ogóle nie rozumiem po co to kpienie, skoro nie jest to odosobniona opinia jakiegoś jednego dziwaka
Maro11 napisał(a):wiekszosc serwisów nie uznaje karnego jako asysty
A to z prostej przyczyny, asysta nie ma swojej jednoznacznej definicji, swojego kryterium. Jest to spora dowolnośc interpretacji, którą trzeba robić na "czuja"
W 99% każdy z nas wie, kiedy mowimy o asyście, a kiedy nie więc w sumie nie ma sensu definiowania tego zdarzenia boiskowego, ale moja opinia, że wywalczony karny zamieniony na bramkę powinien zostac przypisany jako asysta, nie jest ani nonsensem, ani nie jest jedynie moim zdaniem
Wszak doceniam, że dalej dyskutujemy na poziomie i doceniam także twoją uczciwość, że przyznałeś że faktycznie to co napisałem było zgodne z prawdą, a to, że nie wyraziłem się szczegółowo to mój bład (podobnie jak ta różnica pięciu zamiast czterech asyst)
Maro11 napisał(a):Oczywiscie actim nie zrobił 11 tylko zrobił wyliczenia na kazdej pozycji a Ty wg tego zrobiles jedynastke, czyli opierajac sie na ich wyliczeniach zrobiłes podałes tutaj 11
Po co mam czekać miesiąc aż oni to zrobią? Potrzebna była aktualna na daną chwilę jedenastka, więc poskładałem zestawienia ze względu na pozycję z uwzględnieniem zestawienia ogólnego, niczego nie przekłamałem (dobór formacji wynikał z rankingu ogólnego)
Maro11 napisał(a):dlatego moja uwaga była do Ciebie bo oskarzyles mnie ze sie przywiazałem do nazwisk i nie oceniam tego co faktycznie dzieje sie na boisku oraz ze opieram swoje poglady na tym co przeczytalem w prasie internecie a zrobiłes dokładnie to samo.
Postąpiłem tak dlatego, że wymienialiście zawodników najbardziej znanych, a niekoniecznie w tym sezonie faktycznie najlepiej grających, a jednocześnie odrzuciliście tych mniej cenionych i medialnych, z czego jeden z Was nawet drwił z ich obecności
Ja wiem, że nazwisko Laursen nie jest równe Gallasowi czyinnym wielkim nazwiskom, ale przesłanek czysto pilkarskich przeciwko niemu za bardzo niezauwazyłem, stąd moja sugestia
Sugestia i do tego nie taka całkiem daleka chyba od prawdy, bo żaden z Was nie wymienił zawodników, których sam (nie wiem czy za Was) wymieniłem (typu Clichy, Hunt, Santa Cruz itd.) , którzy też naprawdę świetnie grają w tym sezonie, a o nich jakoś nie walczyliście, ot co
Zresztą z wątku pobocznego zrobił nam się główny
Wątek był o Aggerze (chociaz to też był wątek poboczny dyskusji o błędach Beniteza), a może i nie... W każdym razie cały czas podaje argumenty i przedstawiam swoje zdanie, włącznie z różnego rodzaju wyliczeniami (które sam musze robić na potrzebę obrony własnego stanowiska), dlatego nie bardzo rozumiem, to kpienie, tę postawę niektórych
Jak pisałem o błędach Beniteza - podałem przykład
Jak pisałem o zachowaniu Beniteza względem Aggera - podałem przykład
Jak pisalem, że Benitez wcale mało nie wydaje i nie jest pokrzywdzony - podałem przykład zrobiłem wyliczenia
Jak pisałem o Joleonie i jego postawie w tym sezonie - również podałem argumenty
W zamian dostałem kilka tekstów na wiadomo jakim poziomie i kilka oszczerstw zostało w moim kierunku wypowiedzanych (że nie oglądam, że zmyślam, że z palca wysysam, że bravo czytam itd.)...
Niech zatem każdy sobie sam wyrobi opinie, kto tu kogo naprawdę szanował od początku i traktował poważnie i kto prowokował, kto nie chciał dyskutowac na poziomie
A tak coś teraz bardziej o Premiership - Liverpool pokonał ekipe "Keano" 3-0
Duet napastników Crouch-Torres chyba najlepiej zdaje egzamin, chociaz nie ma co liczyć, by ten skład pozostał niezmieniony w następnych meczach
A Sunderland i tak utrzyma się w Premiership
Tyle