Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tom Cleverley
El Polako Offline
Senior Member

Liczba postów: 467
Reputacja: 7
RE: Tom Cleverley
Ruuuuuuuuuud napisał(a):[Obrazek: article-2398528-1B626D02000005DC-503_306x458.jpg]

Ruuuuuuuuuud dawaj więcej takich fotekBig Grin

A co do zawodnika to mimo wszystko prezentuje obecnie ( przynajmniej w mojej ocenie) najlepszej jakości dośrodkowania z gry ze wszystkich graczy jakich mamy. Wiadomo ze stojącej piłki (rzut rożny czy wolny) łatwiej dośrodkować dlatego nieraz robią to inni, ale w czasie akcji Clev dorzuca ciekawie więc jest przydatny. Jak by się kupiło kogoś lepszego to też bym nie płakał.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-2013 18:16 przez El Polako.)
21-08-2013 18:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika
michal85 Offline
diabeł wcielony

Liczba postów: 2,667
Reputacja: 41
[Obrazek: ie7R723FEFKU2.gif]

Ignorowani:
  • under

Programuję w codeigniter przede wszystkim dla strony internetowe brzesko, ale również dla innych
22-08-2013 08:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Under Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,138
Reputacja: 31
Cytat: Under, wsio co napisałeś - jeden wielki bullshit. Oczywistą sprawą jest, że jedni szczyt osiągają więcej, inni później i Michał Ci podał wiele tego przykładów. A to, że jedni z nich byli lepszymi piłkarzami a inni gorszymi, co to za różnica? Szczyt SWOICH możliwości osiągnęli w wieku późniejszym.
Nieprawda.
Michał nie podał przykładów tylko zrobił wyliczankę - każdy przypadek to inna historia, część z tych piłkarzy zaczęła grać świetnie w późnym wieku dlatego, że dopiero ktoś ich dostrzegł a wcześniej gnili na zapleczu(Michu). Na to też składa się wiele i na pewno nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. Jest wiele czynników, ale najważniejszym są umiejętności piłkarskie. Nie wierze, że tak grający w wieku 24 lat Clev, którego otaczają naprawdę klasowi piłkarze i ma idealne warunki do błyszczenia(brak rywalizacji w składzie) nagle w wieku 27 zacznie dobrze grać.

Już pomijam Holta któremu się trafił jeden dobry sezon a teraz wrócił do Championship.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-08-2013 15:01 przez sebos_krk.)
22-08-2013 14:00
RedLucas Offline
Haxballowy supersnajper

Liczba postów: 3,132
Reputacja: 80
No to już nawet ze swojego ogródka, Fletchera czy Carricka też otaczali klasowi grajkowie przez lata i jednak coś zadecydowało, że dopiero pózniej zaczęli grać na najwyższym poziomie.

"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
22-08-2013 18:17
Mubinio Offline
jestę Scholsę.

Liczba postów: 1,128
Reputacja: 16
Można się z wami wszystkimi zgodzić, pytanie tylko brzmi: czy my mamy czas na to czekać? Jeden dodatkowy zawodnik "na już" by się jednak przydał.

Mędrzec bez własnego zdania jest gorszy niż padlina.
22-08-2013 21:13
RedLucas Offline
Haxballowy supersnajper

Jasne, że tak. Przynajmniej ja pod żadnym pozorem nie mówię, że Clev powinien grać 50 meczów w sezonie i nie potrzeba nam wzmocnień w ten rejon Wink

"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
22-08-2013 22:35
KARTONick Offline
MONARCHA

Liczba postów: 484
Reputacja: 12
Patrzcie co znalazłem:
[Obrazek: ibdQQxf06dObva.gif]
[Obrazek: iqwwhPi4d1FV1.gif]
Dwie najlepsze akcje Cleva z meczu. Cool

Because… this is my legacy, legacy, heir...
This is my legacy, legacy, heir...
There’s no guarantee, it’s not up to me you can only see,
This is my legacy, legacyyy!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2013 08:14 przez KARTONick.)
28-08-2013 08:14
michal85 Offline
diabeł wcielony

Myślałem, że minie trochę więcej czasu...Dzisiaj go brakowało od początku. Byliśmy za bardzo statyczni w środku i dopiero po wejściu Cleva jakoś to zaczeło wyglądać.

Ignorowani:
  • under

Programuję w codeigniter przede wszystkim dla strony internetowe brzesko, ale również dla innych
22-09-2013 21:30
RedLucas Offline
Haxballowy supersnajper

Jak nigdy byłbym spokojny z ocenami, że to Clev odmienił naszą grę. Na pewno zaliczył dobre wejście, ale "dobre" to wystarczająca nota moim zdaniem. City miało wówczas już wygrany mecz, to już nie była ta koncentracja, ta zawziętość, a siły na pewno też nie te, bo dużo zdrowia zostawili we wcześniejszej fazie meczu.

22-09-2013 21:35
michal85 Offline
diabeł wcielony

Oczywiście, ale tutaj chodzi tez o coś innego. Na tle naszych pozostałych kopaczy wyglądał jak facet z adhd - żywy, energetyczny, szukający gry. Gdyby tylko inni mieli podobne nastawienie, to nie wyglądałoby to tak tragicznie.

Chciałbym go widzieć od pierwszych minut w następnych meczach. Z kim? Obojętne.

Ignorowani:
  • under

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-09-2013 21:48 przez michal85.)
22-09-2013 21:47
Cepilek Offline
Posting Freak

Liczba postów: 862
Reputacja: 14
Trudno wymagać od Younga, Fellainiego, Carricka, Rooneya(wiem że zagrał dobrze), Valencii adhd. Skład by jednym z większych problemów wczoraj.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2013 08:24 przez Cepilek.)
23-09-2013 08:24
Under Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,138
Reputacja: 31
Stawianie na takich zawodników jak Cleverley to świetny pomysł żeby powalczyć o ligę europejską.
23-09-2013 13:09
Cepilek Offline
Posting Freak

Brak argumentow w postach Undermina to doskonaly powód by go ignorowac.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2013 15:29 przez Cepilek.)
23-09-2013 15:27
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
Niesamowicie irytuje mnie ciągłe krytykowanie Cleverley'a... chłopak nie zasłużył sobie na takie traktowanie przez kibiców. W wielu przypadkach krytyka jest oderwana od rzeczywistości. Tom w swym pierwszym sezonie rozbudził nadzieję kibiców i teraz z tego powodu cierpi. Jego gra nie zasługuje na tak wiele słów krytyki, jednak większość kibiców po jego pierwszym sezonie zaczęła widzieć w nim nowego Scholes'a i dziś, gdy Anglik nie gra już na tak wysokim poziomie, przy każdej możliwej okazji owi kibice wylewają swoje żale.

A tymczasem Cleverley to bardzo solidny zawodnik, na którego można liczyć. Trafił mu się w zeszłym sezonie gorszy okres, ale to normalne w karierze zawodnika. Wielu tak miało i wielu zdołało się podnieść, by następnie wskoczyć półkę wyżej. Na chwile obecną Tom prezentuje przyzwoity poziom. Moim zdaniem z Anglika jeszcze będziemy mieli wiele pociechy, ale pod warunkiem, że da mu się grać i że będzie miał z kim grać.

Cleverley nie jest jak Scholes, nie widzimy w jego wykonaniu długich, wspaniałych crossów. Anglik swoją grę opiera na szybkich, krótkich piłkach i ciągłym ruchu. Podczas gdy United gra statycznie Tom nie ma jak rozwinąć skrzydeł. Jestem pewien, że gdyby na skrzydle biegali Nani i Zaha, a po środku Kagawa, Cleverley wyglądałby lepiej. Dlaczego? Bo to są zawodnicy, z którymi Anglik będzie mógł grać to co najbardziej lubi - szybkie, krótkie podania i ciągły ruch. Nie twierdzę, że w takiej sytuacji Cleverley byłby uznawany z jednego z najlepszych na swojej pozycji, sądzę jedynie, że United miałoby z niego zdecydowanie więcej pożytku. A jeśli sam zawodnika nadal ciężko by pracował na treningach i ciągle poprawiał swoje umiejętności oraz nabierał bezcennego doświadczenia mógłby się stać ważnym zawodnikiem zespołu.

Tymczasem Anglik stał się przysłowiowym kozłem ofiarnym. Zamiłowanie fanów United do krytykowania środka pola i wygórowane oczekiwania kibiców sprawiły, że jest jak jest. Smutne jest to, że tak źle traktuje się swojego wychowanka... Jednak nie on pierwszy i z pewnością nie ostatni.

Mój Blog: Pod presją czasu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2013 18:26 przez Foster.)
23-09-2013 18:25
Cepilek Offline
Posting Freak

Foster wszystko wyjął mi z ust, to nie jest typ Scholesa który sam ustawi pod siebie drużynę, on musi wykorzystywać z innych ich maksimum i najlepiej mu się gra gdy na boisku są piłkarze o podobnym profilu do niego, sam mówił w wywiadach że najlepiej się czuje gdy ma Kagawe, Welbza(nie pamietam ale chyba tez wspomnial Naniego) obok siebie i może z nimi grać na jeden kontakt, wymieniać pozycje i szukać się wzajemnie

. Generalnie gdy spojrzymy nawet na statystyki z poprzedniego sezonu Clev nie ma się czego wstydzić, ba wypada w nich bardzo dobrze na tle innych piłkarzy czołowych klubów których osoby jak Under pewnie widzialyby w United
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2013 19:43 przez Cepilek.)
23-09-2013 19:40
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości