To i ja się pochwalę.Gram w fma 2009, teraz mam rok 2018
Zacząłem jedenasty sezon: w lidze fatalnie, ale za to w pucharach dobrze - między innymi zdobyta Tarcza Wspólnoty po wygranej z City 3-0. Swoją drogą City od dwóch, trzech sezonów wyrosło na absolutną potęge. O ile na początku gry to ja rządziłem niepodzielnie w Anglii i Europie, tak teraz City wygrywa zdecydowanie częściej. Ja przez te 10 sezonów zdobyłem 6 mistrzostw Anglii, 5 razy wygrałem LM, 2 razy FA CUP i raz COC
Do tego oczywiście superpuchary i klubowe mistrzostwa świata. Raz udało mi się zdobyć potrójną koronę
Na początku grało mi się zdecydowanie łatwiej, w pierwszym sezonie co prawda zająłem dopiero 3 miejsce w lidze (jedyny taki przypadek, że wypadłem z TOP 2
), ale wygrałem od razu LM. Potem przyszedł rekordowy sezon jeśli chodzi ligę: 104 punkty - 33 zwycięstwa, 5 remisów, 0 porażek (chciałem wkleić screena tak jak Redzio, ale jak wklejam do painta to widać steama, a nie grę :| ).
Co do zawodników to wiadomo, że najbardziej cieszy jak wprowadzi się kogoś młodego do składu. Mi udało się sprowadzić dwóch takich nastolatków, wonderkidów i w tej chwili grają regularnie w pierwszym składzie. Oprócz tego sezon temu zakontraktowałem na zasadzie wolnego transferu Coquelina
Moim najlepszym zawodnikiem jest oczywiście Juan Manuel Vargas (absolutny koks w tym FMie), którego sprowadziłem w pierwszym albo drugim sezonie za ok. 30 milionów. Przez 6 sezonów w środku pola grał u mnie Schneiderlin - koksu, "król środka pola", mnóstwo goli. Jednak po 4-5 sezonach zapragnął nowych wyzwań. Przetrzymałem go do końca kontraktu (cały czas grał na równym, zajebistym poziomie), oferowałem najwyższą tygodniówkę w zespole (chyba 130k tygodniowo), a mimo to odszedł na zasadzie wolnego transferu do Arsenalu gdzie zarabiał...39k. Pograł jeden sezon i teraz gdzieś go sprzedali, bo siedział na ławce
Z ciekawostek to może jeszcze to, że cały czas jest u mnie Tosić, który w tym FMie świetnie się rozwija, a że jest młodszy od Vargasa o 2-3 lata to jeszcze trochę u mnie pogra. Ja akurat staram się nie sprzedawać zawodników jeśli są mi w miarę przydatni, nawet jeśli tylko do rotacji. Dlatego w roku 2018 mam cały czas w składzie Hargreavesa czy Vidicia - po tym sezonie kończą im się kontrakty i już nie zamierzam ich przedłużać. O, i jeszcze na bramce mam Craiga Gordona - też świetnie się spisuje. Oprócz tego sporo newgenów, chętnie powrzucałbym screeny...
PS: Jakiś czas temu się wkurwiłem po remisie z Wigan i zrezygnowałem z FM-a. Redzio napisał posta i ochota na grę znowu wróciła. Teraz nie bardzo będę miał czas grać, ale jak zacznie się semestr to na lapku FM jak znalazł