Jestem winien wyjaśnienie osobom, których nie było na redcafe, ale to za chwile
Skull napisał(a):(oczywiscie źródła tajne)
Oczywiście je**ij się w główeczke
Maro11 napisał(a):Pozwoliłem sobie 1 raz od dawna sprawdzic prawdziwosc słow macka jesli chodzi o liczby.
Zawsze sprawdzasz, teraz po prostu znalazłeś jakąś lukę
Maro11 napisał(a):http://www.4thegame.com/statistics/ 1 asysta mniej a nie 5.
Przed dzisiejszym meczem Petrov miał o cztery asysty więcej niż Elano, dlaczego wcisnąłem pięć? Nie wiem, błąd
Teraz
wyjaśnienie
Na redcafe zawsze gdy podawałem czy to kanadyjki (czy to nawet w rozmowach prywatnych) to uwzględniałem w liczbie asyst (wg mnie słusznie i zawsze to podkreślałem, nawet osoba, która teraz pajacuje się z tym zgadzała ale nie ma o czym mówić) także wywalczone karne zamienione na bramkę. Rachunek jest prosty, Elano pięć asyst, Petrov 6 asyst + trzy wywalczone karne zamienione na bramkę.
Podając te statystyki zawsze uwzględniałem ten czynnik chyba, że wcześniej napisalem inaczej, proste. Błąd polega na tym, że zamiast 4 wcisnąłem 5, błąd ten mógł mi wytknąć ktoś kto nie był na redcafe i kto nigdy ze mną nie rozmawiał prywatnie. Tyle.
Actim jak widać, uznaje, że jeśli bramka pada z karnego to jest bez asysty, ja zawsze uważałem inaczej (nie tylko ja zresztą, w internecie też można znaleźć informacje, że Petrov ma 9 asyst - nie wiem czy dzisiaj asystował czy nie)
Skull napisał(a):Dobrze wiesz że te twoje jedenastki i statystyki nie mają sensu i poprostu dajesz noge
Twoje widzi mi się, oparte na nieoglądanych meczach jest jedynie słuszne, tak wiem
Maro11 napisał(a):Tylko kto podał 11 na podstawie prasy itp?
ja na pewno żadnej prasowej jedenastki tu nie zapodałem, jeśli tak to wskaż ją, bo sobie w tym momencie nie przypominam
Maro11 napisał(a):kto na sie na nia powołał odnosnie lescotta?
Lescott jest w
KAŻDYM tego typu zestawieniu fachowców, tylko ty i Skull to kwestionujecie (nie podając przy tym argumentów przeciwko Lescottowi, a to ciekawe... Nawet sam musiałem podawać przykłady innych piłkarzy, którzy mogliby być w tej jedenastce i też nie byłoby podstaw do negowania jej, widać wy będziecie negować zdanie wszystkich wokół jesli nie będzie zgodne z Waszym - przykład na miejscu tutaj więc nie trzeba daleko szukać
Maro11 napisał(a):Zaczynam Macku zauwazac po Twoim powrocie ze dalej robisz ten sam bład, potrafisz kazde słowo 2 osbowy obrocic w antyargument choc nie zawsze jest to prawda.
Maro11 napisał(a):Bardzo ciekwa sprawa wg actim petrov ma o 1 punkt mniej od Fabregasa, jeden ma 4 gole 5 asyst a drugi 7 goli oraz 10 asyst, gdzie logika przy tym zestawieniu.
Maro11 napisał(a):Maciek zarzuca innym a sam podobna czynnoisc robi opierajac sie na statystykach nie wiadomo jak liczonych zbytnio im wierzac.
Im dłuzej sie przegladam Actim widze podobienstwo do rankingu druzyn w ktorych czasami dziwne druzyny sa bardzo wysoko(iffs?)
Już pisałem, że Actim to ultrastatystyczna sprawa, więc nie ma co błaznować
Wytłumacz mi tylko jedno
Maro (dyskusja z toba tutaj nawet mi się podoba, masz plus za tę dopisaną asystę przeze mnie Petrovovi), a mianowicie:
Dlaczego gdy podawałem zestawienie Actima jeśli chodzi o najlepszych piłkarzy Premiership (jakiś miesiąc temu,może nieco więcej) to Actim,który bardzo wysoko ocenił grę Teveza i umieścił go wówczas na pierwszym miejscu, teraz jest najch**owszym źródłem, spisem głupot itd.? Wtedy przytaknąłeś i pasowało, bo była dyskusja o Tevezie i de facto Actim poparł twoje słowa, a teraz jest zły (nie tylko Actim) bo nie do końca potwierdza twoje słowa?
A porównanie Actima z IFFHS uważam za nieporozumienie i celową próbę ośmieszenia (tylko nie wiem kogo, Actima czy siebie (w związku z tym co powyżej napisałem)?)
Pejter napisał(a):A jakie to ma znaczenie przy ustalaniu jedenastki najlepszych zawodników? Innym zarzucasz, że opierają się na prasie, a sam opierasz się na głupotach.
Ilość występów w sezonie ma znaczenie, przecież w sposób oczywisty wpływa na osiągnięcia (a na dodatek grając w każdym meczu jest większa szansa że zagra się więcej meczów słabych co może spowodować wypadnięcie z podobnych zestawień - w przypadku Elano, gdy dostaje on przerwy nie w związku z kontuzją lecz w związku ze "zmęczeniem", Eriksson powiedział co powiedział o tych powodach, to chyba ma znaczenie, si? Troche pomyśleć i już łatwiej jest)
ps: Niech ktoś Skullowi wytłumaczy, że wg mnie Micah Richards nie gra jeszcze w większości spotkań na takim poziomie na jakim niewątpliwie będzie grał w niedalekiej przyszłości bo ma po prostu gigantyczny talent. Natomiast Lescott wg mnie gra już na praktycznie maksimum mozliwości, a poza tym nie ma to za c**ja związku ze sobą (taki związek widzi tylko
Skull, że jeśli Richards nie gra na swoim poziomie to Lescott tym bardziej (WTF????))
Skull napisał(a):Nie pisz już takich bredni! wymien mi młodego i zdolnego piłkarza który gra to co potrafi? Ronaldo? Messi? Fabregas?
Tak, tylko to co gra Ronaldo czy Messi, na już wystarcza by uznawać ich za najlepszych na świecie. Ale z tytułu samego talentu np. Richardsa do najlepszych na świecie zaliczyć nie można, przynajmniej na razie. Wiem, że za trudne, wiem
Skull napisał(a):Nie widzialem żebys mial ochote wcześniej napisac coś na temat Richardsa i jego formy,a zaraz po spotkaniu z Derby z tym wyjechales, jakby był winny tego wyniku.
Ciekawe gdzie na niego wyjechałem :lol: Facet, nie intepretuj (tak jak z tym smoczkiem Teveza) bo... :roll:
Przerywając to ciągłe chrzanienie o Richardsie może powiem jedną rzecz jeszcze
Kiedyś wspomniałem, ze jedynie za dwóch (na tamtą chwilę) piłkarzy na świecie byłbym (oprócz tych z MU) wyłożyć 40 mln Funtów gdybym tylko mógł
Pierwszym z nich jest Kaka z Milanu, a drugim właśnie Micah Richards. Wtedy tego nie pisałem, bo jak wówczas zaznaczyłem nie chciałem rozpoczynać plebiscytu "a ja dałbym tyle za X i Y"
Skull napisał(a):Tez uważam że ta rozmoa nie jest na poziomie,ale tylko dlatego że twoje argumenty są wyssane z palca u nogi
Skull napisał(a):Nikt przeciez Cie do nieczego nie zmusza... ja bede sie upierał przy swoim,przynajmniej trzymam sie faktów
A co dla ciebie jest faktem? Skoro to, do czego nawet
Maro się odnosi, ty uważasz za wyssane z mojego palca (zapytaj
Maro czy ssał mój palec że się do tego odnosi?
Wiem, ze masz za mało klepek, żeby dojrzeć ze podałem źródła, które Maro sprawdził, naprawdę wiem i dlatego niczego od ciebie nie wymagam, jestem dla ciebie wyrozumiały
Takich jak ty trzeba traktować w inny sposób, bo skoro podaje źródło, a ty mówisz że to wyssane z palca, to o czym mowa?
I na jakich faktach się opierasz? Na takich, że jesteś pewien, że nie widziałem nawet pięciu meczów Richardsa w tym sezonie? Pięc to ja może nawet widziałem jego występów w samej reprezentacji, zresztą odpowiadania na tego typu debilne zarzuty jest dla mnie żenujące
Tyle. Ide na mecz. Jak
Maro chcesz to możemy o tym jeszcze pogadać, na "fakty"
Skulla już naprawdę nie odpowiem