Stojkovic napisał(a):No jeśli chodzi o ciebie to tak.
Mnie zarzucasz, że wycinam coś i odpowiadam, mimo, że jeśli już tak robie, to na niezacytowaną część i tak odpowiadam zachowując jej dalszy sens, a ty dlaczego robisz to w taki sposob? Cytujesz to co najmniej istotne, i odpisujesz jakieś zupełnie niepotrzebne rzeczy, z których i tak nic nie wiem. Czytasz swoje posty zanim je wyślesz? Co ja mam niby wyciągnąć z tego co mi odpisałeś?
Stojkovic napisał(a):Więc tutaj wybitnie pokazujesz że wierzysz, że jest coś poaztym co potrafisz pojąć swoimi zmysłami. A skoro nie potrafisz, to jak możesz mówić że czegoś nie ma, skoro nie masz żadnych dowodów na poparcie tego
Nie rozumiem o czym ty w ogóle teraz piszesz, chyba na coś innego niż ja napisałem odpowiadasz. W co niby wierzę? Gdzie to się przejawia? Kto cię uczył logicznego rozumowania czy rozumowania w ogóle? Bo ja do ciebie o antymaterii, a ty do mnie, że ja w coś wierzę
Stojkovic napisał(a):to chyba nawet bardziej, bo wierzysz ślepo w coś na co nie masz żadnych dowodów...
Zacznij pisać konkretnie, na co nie mam dowodów?
Stojkovic napisał(a):Tak wiec na chłopski rozum tak samo ty masz prawo do interpretowania po swojemu PŚ jak i Kościół
Ja ci mogę tak w nieskończoność pisać to samo jeśli tego wymagasz :lol: nikt nie ma prawa interpretować PŚ wbrew temu co jest tam napisane (wbrew to znaczy na opak, ze zmienionym całkowicie sensem itd. - łapiesz powoli?)
Stojkovic napisał(a):Tak tak Maciusiu, jak ktoś myśli inaczej niż ty to już Moher i słuchacz RM. Ale z ciebie ograniczony człowiek
Nie wiem kto tu jest ograniczony, ja nic takiego nie napisałem
Tego spokoju i miłosierdzia to też się tam nauczyłeś? Nie użyłem słowa moher, w ogóle o tym nie pisałem, tylko o konkretnej sprawie eutanazji
Stojkovic napisał(a):Ciekawi mnie czy kiedykolwiek słuchałeś tego radia dłużej niż 5 minut. A juz obnażyłeś się mówiac o jakiejś retoryce zastraszania... jak ciebie Tadzio zastrasza to rzeczywiście masz problem...
Jednak do ciebie trzeba mówić inaczej niż do reszty
Retoryką zastraszania nazwałem właśnie sytuacje, jak starszym ludziom (którzy stanowią lwią część słuchaczy tego radia) opowiada się bajki, że ktoś chce wprowadzić eutanazje, żeby ich zabić
Dokładnie to co ty napisałeś tam było mówione
Stojkovic napisał(a):Ale chyba rozmawiamy o naszym kraju w tym momencie? Bo znowu wywracasz kota dupą. Mnie nie interesuje holandia czy oinne kraje gdzie połowa ludzi jeździ po prochy bo sa legalne, śluby dla pedziów i lezb oraz eutanazja i skrobanki na legalu.
A u nas jest ustawa o dopuszczeniu eutanazji :lol: ????????????????? "Rozmawiamy o naszym kraju" :lol: A kto u nas postulował zabijanie ludzi po 60? Ty chcesz rozmawiać widze o niczym, bo to co piszesz to są jakies twoje wymysły i retoryka z Radia Maryja, a nie żadne fakty
To o czym mam mówić buehehe :lol: No chyba, że ty ją (tę ustawę) znasz, tak jak już wiesz że płatne studia PO wprowadziło... Tylko musisz mnie z jej kształtem zapoznac i wtedy będziemy rozmawiać o tej ustawie, która to przewiduje zabijanie ludzi po 60 :lol: Pal licho choroby, ale po co im emerytury wypłacać, a przecież UE to tylko "mamona i szatan" :lol:
A o temacie aborcji to lepiej nic nie pisz, bo wyobrażam sobie jakie będą twoje następne "argumenty" i z myślą o tobie odradzam ci ich użycia, bo będzie sytuacja jak z Henrym
Stojkovic napisał(a):Chyba masz jakieś kompleksy... powiem szczerze, ąe wolałbym mieć 1000 razy wiedzę z audycji RM niż od ciebie. Przyczepiłeś się do Kościoła i jak kazdy ateista odrazu przytaczasz wątek o RM jak nie masz argumentów... porażka
Ehhh... Rozmowa z tobą naprawdę nie ma sensu
Radio Maryja nie jest moim problemem tylko kościoła, to ludzie wierzący wstydzą się za Radio Maryja a nie ja, i wreszcie nie przyczepiłem się do Radia Maryja z braku argumentów,bo argumenty mam i one podważają to co ty napisałeś i to co można było na antenie tego radia usłyszeć
Stojkovic napisał(a):Ja nie czuje się zastraszany przez żadne media i przez Kościół tymbardziej nie.
Błagam, czytaj ze zrozumieniem :roll: Pisałem o zastraszaniu starszych ludzi na antenie Radia Maryja i naprawdę ręcę mi opadają, jak musze czytać to co ty wypisujesz w odpowiedzi na to
Stojkovic napisał(a):No a nie marzy się? LiD raczej katolicką partią nie jest, PO to też mało ma wspólnego z wiarą więc smiało można powiedzieć o nich ateiści. (oczywiście sa tam wyjątki).
Na LiD nie planuje głosować nigdy, a twój wywód jest tak absurdalny i śmieszny, że naprawdę szkoda na to odpisywać.
Za to niesamowicie wierzącą partią był (albo jest) PiS, który to na zjazdach się pokazywał i przyjeżdżał gdzie trzeba (w celach "duchowych", bron Boże politycznych), a to przecież najważniejsze czy ktoś wierzy czy nie :lol: W ogóle Gowin, Niesiołowski czy często spotykający się z wieloma osobami z PO Kardynał Dziwisz, to tacy ateiści, że ho ho
W ogóle nie rozumiem, jak ktoś kto nie rozumie idei państwa świeckiego może zabierać głos w tym temacie
Stojkovic napisał(a):Uważam, że byłbym o wiele bardziej zdegenerwoany
Dziękuję za odpowiedź
Jednym słowem nie można ci ufać, bo przechodząc kryzys wiary mógłbyś zacząć zabijać i gwałcić, czy w praktyce robić to co próbujesz tutaj w sposób prymitywny zarzucać ateistom.
Powiem ci szczerze, że czytając to co napisaleś zaraz po tym zacytowanym przeze mnie zdaniu, zacząłem ci głęboko współczuć i traktuje cię od teraz inaczej. Jesteś totalnie zindoktrynowany i szczerze mówiąc, nie mam pojęcia (tzn. mam, ale to kłóci się z twoją religijnością deklarowaną) tyle jadu i nienawiści do innych ludzi
Czemu
cały czas swoj światopogląd przybliżasz nam za pomocą kłamstw, tego nie potrafię pojąć
Widze, że nie tylko do mnie masz takie nastawienie, ale i do całego świata. Może zagłębił byś się troche w temat, zanim zaczniesz po raz kolejny pisać rzeczy, na które tylko mnie się będzie chciało odpisywać?
Zdaj sobie sprawę, że za słowem "ateizm" nic złego się nie kryje, i to, że ciebie nastawiono agresywnie do tego typu ludzi, jest złe - i z punktu twojej religii i z perspektywy wychowawczej.
Jak czytam co wypisujesz o ateistach, żydach, masonach itd. to szczerze mówiąc zaczynam się wstydzić, że taki ktoś jak ty, mówi o sobie per uczeń/wyznawca Jezusa
Mniej agresji, mniej jadu - więcej faktów i argumentów. Tego ci życzę. Bo wszystko co piszesz to jakieś abstrakcyjne sytuacje i bzdurne ogólniki
Piszesz mi, że nie mam argumentów na eutanazję, a wydaje mi się że troche ich już podałem. Sory, ale może najpierw napisz te swoje argumenty, zanim zaczniesz zarzucać mi że żadnych nie mam więc zaczynam rozmawiać o Radiu Maryja bo tak nie jest. Napisałem konkretnie co nie jest prawdą, a ty na to, że najeżdżam na RM - trochę powagi.
Stojkovic napisał(a):A wybieranie sobie wiary pod względem "opłacalności i wygody" pozostawiam ateistom którzy tak siebie nazywają, bo nie mogą się zdecydować na jakąś wiarę
Niepisania tego typu idiotyzmów też ci życzę na przyszłość, ze szczerego naprawdę serca.
Czekam zatem na argumenty w sprawie eutanazji (zresztą ja nie powiedziałem jeszcze jaki mam stosunek do tego tematu czy aborcji, ale ty już z góry wiesz :lol: To też jest ciekawe, jak ty uwielbiasz wręcz insynuować i sobie dopowiadać) do których bedę mógł się jeszcze odnieść. Tekst o usypianiu 60latków weźmy w zapomnienie, co by wyzerować licznik i zacząć dyskusję opartą na faktach i prawdzie
Aha bym był zapomniał - zobacz sobie badania na temat tego, gdzie i kto najwięcej aborcji przeprowadza, ile ich przeprowadza się w Holandii itd.
Zapomniałem o tym napisać gdy radziłem ci żebyś nie używał argumentów, które jak znam życie zaraz byś użył