Ankieta: Kto był najlepszym graczem w meczu z Interem?
Ankieta jest zamknięta.
Edwin Van der Sar 0% 0 0%
John O'Shea 0% 0 0%
Rio Ferdinand 0% 0 0%
Nemanja Vidic 0% 0 0%
Patrice Evra 0% 0 0%
Cristiano Ronaldo 14.29% 4 14.29%
Michael Carrick 0% 0 0%
Paul Scholes 0% 0 0%
Ryan Giggs 71.43% 20 71.43%
Dimitar Berbatov 0% 0 0%
Wayne Rooney 14.29% 4 14.29%
Razem 28 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CL: Manchester United 2-0 Inter Mediolan (11.03.2009)
Intel Offline
Super Moderator

Liczba postów: 1,880
Reputacja: 46
Re: CL: Manchester United - Inter Mediolan (11.03.2009; 20:45)
Jest poważny problem. Na szczęście, problem pozytywny - mamy zbyt szeroką kadrę i trzeba odsunąć znakomitych piłkarzy od pierwszego składu. Giggs czy Scholes? Tevez czy Berbatov?

Obrona Interu jest... "szkoda gadać" - rzec można. Po prostu w rozsypce. Trzeba przyznać, że Rivas i napastnik Balotelli (ew. Walter Samuel, podobna sytuacja jak Evansa przed meczem na San Siro) na środku obrony nie robią wielkiego wrażenia. Tak na Wisłę, może Lecha... Ale na pewno nie na Manchester United.
Jak zagramy?
Ano w bramce Van der Sar. Obrona: O'Shea; Ferdinand; Vidic; Evra. Na skrzydłach trzeba postawić na Ronaldo, nękającego obronę Interu i Parka, łączącego powstrzymywanie Maicona z atakami (choć mniej śmiałymi aniżeli Ronaldo). Ze środkiem pomocy zaczynają się kłopoty. Carrick to oczywista oczywistość. Ale czy postawić na Giggsa, by przycisnąć Inter, czy na Scholesa - naszego przejąć-huknąć-GOL!, jeśli chodzi o takie mecze. Ja bym postawił na Giggsa - może mniej skuteczny, ale za to kreatywny jak nam trzeba. Atak? Rooney i... sytuacja niczym w środku pomocy. Kreatywny Tevez czy prawie niezawodny Berbatov? Może lepiej postawić na Berbę. Skoro kreatywny jest już Giggs, to trzeba kogoś bardziej opanowanego.

Tak więc: Van Der Sar - O'Shea; Ferdinand; Vidić; Evra - Ronaldo; Carrick; Giggs; Park - Rooney; Berbatov

No to do boju!

Smoka pokonać trudno, ale starać się trzeba.
11-03-2009 10:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika
sebos_krk Offline
Szeryf

Liczba postów: 3,982
Reputacja: 42
Intel napisał(a):Atak? Rooney i... sytuacja niczym w środku pomocy. Kreatywny Tevez czy prawie niezawodny Berbatov? Może lepiej postawić na Berbę. Skoro kreatywny jest już Giggs, to trzeba kogoś bardziej opanowanego.
Ja nie wiem czy Ferguson ma taki problem, bo on sobie już hierarchię ustalił- jeśli wszyscy są zdrowi, a mecz jest ważny to dla Argentyńczyka miejsce jest na ławce. Poza tym grał z Fulham (tak, pamiętam o tych golach), a Berba odpoczywał szykowany zapewne na to spotkanie Wink

Fan United od 1992 roku
11-03-2009 11:02
michal85 Offline
diabeł wcielony

Liczba postów: 2,667
Reputacja: 41
Kreatywny Tevez? Kreatywny to jest Berbatov, który potrafi znakomitym podaniem obsłużyć partnerów.

Trudno mi powiedzieć co wymyśli Fergie. W tym sezonie potrafił już przecież zaskoczyć wszystkich (patrz np. mecz z Chelsea), więc wszystko się może zdarzyć. Osobiście postawiłbym na :

VdS - O'Shea, Rio, Vida, Pat - Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs - Rooney, Berbatov

Zakładam, że Giggs często schodziłby do środka, co może mieć całkiem niemałe znacznie w starciu z drugą linią gości, która się zapewne będzie składać z czterech środkowych pomocników.

Możliwy jest każdy wynik. Jesli jednak Inter faktycznie ma takie problemy, to będę mocno zawiedziony, jak odpadniemy. Liczę na dobry mecz w naszym wykonaniu oraz na fajną atmosferę na trybunach Tongue

Ignorowani:
  • under

Programuję w codeigniter przede wszystkim dla strony internetowe brzesko, ale również dla innych
11-03-2009 11:31
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
R.A.B.
Unregistered

Na kłopoty Interu nie liczę bo są one znikome. Ich podstawowa obrona to Cordoba i Samuel który prawdopowobnie zagra w tym meczu. Materazzi i Burdisso nie mieliby większych szans na grę.

Zakładam Vds - O'Shea , Rio, Vidić, Evra - Ronaldo, Carrick Fletcher Giggs - Rooney, Berbatov
vs J.Cesar - Maicon Cordoba Samuel Santon - Zanetti Muntari Cambiasso - Stanković - Ibrahimović Ballotelli
11-03-2009 13:00
panopticum Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,648
Reputacja: 6
A może znowu na boisko wybiegnie Fletcher? Ferguson lubi wystawiać Szkota do ważnych spotkań w tym sezonie.

“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

Blog klasy B <- mój fajny blogasek.
11-03-2009 14:44
Lukas Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,737
Reputacja: 9
Dla mnie pewniakiem do gry w ataku obok Rooneya jest właśnie Berbatov. Niby Tevez zagrał ostatnio dobre spotkanie, ale jeden mecz wiosny nie wróży- a Bułgar jak gra to nie zawodzi.
Obrona to standarcik. Troszkę trudniej jest wytypować linię pomocy: wg mnie zagrają Ronaldo- Carrick- Scholes-Park.
Czeka nas trudny mecz, ale po tym co widziałem 2 tygodnie temu i patrząc na nasze ostatnie spotkanie to jestem optymistą. Nie wiadomo jeszcze jak rzeczywiście jest z tą sytuacją obrony Interu- nie obraziłbym się gdyby była to prawda.
Wierzę, że SAF dobrze przygotował Manchester na to spotkanie i że Diabły pokażą kawał dobrego futbolu i awansują dalej. Niech kibice urządzą niezłe piekło :twisted:
2:0 dla nas

Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
11-03-2009 14:56
panopticum Offline
Posting Freak

Wolałbym żeby Carrick nie grał ze Scholesem. Zawsze wtedy przygasa, przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Też sobie ustawię piłkarzyków.
VDS
O`Shea --- Rio - Vidić --- Evra
Park --- Fletcher - Giggsy --- Ronaldo
Berbatow - Rooney

11-03-2009 15:01
michal85 Offline
diabeł wcielony

Liczba postów: 2,667
Reputacja: 41
Carrick grając ze Scholsem przygasa? Czy tylko ja z olbrzymim sentymentem wspominam wyczyny naszej drugiej linii w sezonie 2006/2007? Jak dla mnie nigdy później nie prezentowaliśmy się lepiej w środku boiska.

Ignorowani:
  • under

Programuję w codeigniter przede wszystkim dla strony internetowe brzesko, ale również dla innych
11-03-2009 15:46
freddy Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 34
Reputacja: 0
nie chcę nikogo straszyć ale mam złe przeczucia :evil:

obym się mylił i żeby Czerwone Diabły wygrały dzisiaj z Interem
11-03-2009 15:52
panopticum Offline
Posting Freak

No i fajnie, ale w tym sezonie jakoś nie przypominam sobie przypadku ich świetnej współpracy. A może to mroczki przecz oczami i się mylęWink.

11-03-2009 15:53
freddy Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 34
uważam że Scholes rozpocznie mecz na ławie i będzie jokerem Sir Alexa w ostatnich 30 minutach meczu
11-03-2009 15:57
Czary Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,964
Mecz z Interem zbliża się wielkimi krokami. Pozostały już tylko godziny do ostatecznego starcia. Całe szczęście, że gramy u siebie. Mam nadzieje, że kibice urządzą na trybunach piekło drużynie Interu i to doda skrzydeł naszej drużynie. Co do składu to myślę że zagramy w ustawieniu:

VDS
O`Shea -- Rio -- Vidić -- Evra
Ronaldo -- Carrick -- Giggs -- Park
Berbatov - Rooney

Pozycja bramkarza i obrońców jest prawie w 100% pewna. W pomocy musimy mieć ruchliwe skrzydła, czyli Ronaldo i Park, którzy mogą nękać obrońców Interu. W środku Carrick i Giggs, który miał bardzo dobry pierwszy mecz. W ataku Berba i Roo. W miarę rozwoju meczu na boisku powinni się pojawić Scholes i Tevez.

Szykuje się ciężki mecz, ale mam nadzieje, że wygramy. Typuje 1-0 dla naszych !!

"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
11-03-2009 16:37
maju Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,351
Jeśli w obronie ma zagrać Balotelli, to 1-0 to minimum :lol: Jużlepiej se radzi stoper na szpicy niż na odwrót. Stoper wie wtedy, że ma proste zadanie - strącanie piłek, a stoper musi być na swojej pozycji, zwrotny, musi czytać grę przeciwnika, w tym przypadku Carricka, a żeby przewidzieć jego ruch potrzeba odpowiedzi z góry Tongue Typowy napastnik nie ma tych cech. On umie zgubić obrońcę, a nie na odwrót.

A w środku? Carrick i Andy. Reszta to oczywista oczywistość.

tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
11-03-2009 17:17
sebos_krk Offline
Szeryf

Liczba postów: 3,982
Reputacja: 42
Nie wiem dlaczego większość tego tematu to rozważania o osłabieniu Interu. Choćby mieli w defensywie zagrać juniorami to przypominam, że po pierwszym meczu jest 0-0 i nie daj Boże stanie się to co w sezonie 97/98 z Monaco, a więc jeden moment nieupilnowania napastnika i leżymy. Zaczyna się nerwówka i walka o zdobycie dwóch bramek. Inter wtedy w obronie będzie miał nie tylko czterech rezerwowych, ale również pomocników i napastników.
Więc spokojnie z hurraoptymizmem, bo to nie będzie spacerek. Jak United miało przed spotkaniem na San Siro problem z defensywą mówiliśmy sobie, że to mało ważne, bo mamy świetną drugą linię i napad. Czemu piłkarze Interu nie mogą tak pomyśleć i spróbować zaskoczyć Diabły?

Fan United od 1992 roku
11-03-2009 17:39
Rafcio Offline
Member

Liczba postów: 187
Śnił mi sie remis 2-2 po bramce dla Interu w 94 minucie.

Ale stawiam na wygraną United i to dosyć wysoką. Mamy wszelkie predyspozycje żeby wygrac ten mecz. Teoretycznie przeważamy w kązdym elemencie. Inter prawdopodobnie wyjdzie jednym napastnikiem. Po prostu nie widzę dla nich szans.

Ale Sebos ma racje. Nie można popadac w hurraoptymizm. Niby nie wierze w to, że moglibyśmy przegrac. Ale kurde jakis dreszcztyk niepokoju jest. Poczekakjmy do 11 Wink

Pieprzony kłamca
Leń
Idiota
11-03-2009 17:48
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości