Uwaga, a oto prawdopodobnie najpiękniejsza kariera prawdopodobnie największego maniaka FMa na tym forum :lol:
A więc pewnego dnia po zwyciężaniu wszystkiego za sterem w United, Spursach, Evertonie, czy też Palermo gra zaczynała mnie nudzić. Szukałem wyzwania i po długich poszukiwaniach zdecydowałem się na wybudowanie potęgi na St. Mary's Stadium. Wybór okazał się najwłaściwszym z właściwych, to było to czego szukałem! Przygodę oczywiście zaczynam od npower League 1. Sytuacja nie wyglądała za ciekawie, fundusze niezbyt duże, było trzeba przeprowadzić ofensywę transferową, a oto jej efekty:
Fenomenalnymi zakupami okazali się Mendy i De Merit. Z czystym sumieniem mogę polecić. Tym samym udało się skompletować naprawdę silną ekipę, która może nie bez problemów, ale zapewniła sobie w pierwszym sezonie awans do wyższej klasy rozgrywkowej:
Skok miedzy trzecią, a drugą ligą jest naprawdę spory, także potrzeba było nieco przewietrzyć skład z zawodników, którzy nie poradziliby sobie na tym poziomie i po raz kolejny wziąć się za dokładnie przeszukanie rynku, a szczególnie zawodników bez kontraktu. Po raz kolejny szczęście mi sprzyja i udaje mi się pozyskać naprawdę wielu wartościowych piłkarzy:
Zdecydowanie najlepszym posunięciem było sprowadzenie Marveauxa, który przez długie lata stanowił o sile tego zespołu. Fajnie przez kilka sezonów prezentował się również Volanthen. Niestety, tak jak wspominałem różnica poziomów jest spora i mimo, że podejrzewam, iż ten skład był w stanie awansować już za pierwszym podejściem do PL nieudało się to, gdyż potrzeba było naprawdę dużej ilości czasu, zanim ten niemal kompletnie nowy skład zgrał się i zaczął funkcjonować, jak należy.
Tak jak pisałem, wielu wzmocnień nie było trzeba. Jak na moje dotychczasowe wyczyny były to zmiany wręcz kosmetyczne
No i tak jest! Upragniony awans do Premier League. Prym wiódł sprowadzony przed sezonem Odenwinge, który został królem strzelców. Tym razem wszystko było pod kontrolą i ani przez chwilę nie miałem wątpliwości, że to mój ostatni sezon w Championship (mimo, że różnice punktowe mogłyby sugerować co innego).
No i znowu ogromny skok poziomu. Na całe szczęście pojawiły się bądź, co bądź skromne, ale jednak fundusze. Wykorzystałem je w całości + oczywiście znów paru zawodników bez kontraktu.
Muszę powiedzieć, że to było niezwykle udane okienko. Viviano - młody GK, który pod moją opieką stał się podstawowym bramkarzem reprezentacji Włoch. Do tego niezwykle przydatny i grający na wysokim poziomie Rajković oraz bramkostrzelny i zaliczający dużo asyst Fleck. Efekt? Myślę, że nie najgorszy. Po sporych trudach, ale jednak udaje się utrzymać, co wcale prostą sprawą nie jest.
No i czas na przygotowania do sezonu 2014/2015, w którym postawiłem sobie za cel środek tabeli i delikatne otarcie się o europejskie puchary. W tym celu kolejne zakupy i to bardzo solidne. Zdecydowane postawienie na jakość.
Śmiało mogę powiedzieć, że to było moje najbardziej udane okienko w karierze. Min po pierwszym bardzo słabym sezonie w drugim okazał się najskuteczniejszym strzelcem z 25 bramkami w 35 meczach. Gonalons, bardzo ważne ogniwo, facet od czarnej roboty. Cole szalał na skrzydle, Galvan mnóstwo goli i asysyt, Appiah duża, ale świetnie wydana kasa. Wybitny obrońca na długie lata. No i Henrique czyli the best of the best! Facet nie dość, że jest bezbłędny w obronie, to strzela wiele bramek. W każdym sezonie zbliżał się do 10. Ostatecznie zajmuje 12. miejsce, ale z bardzo małą stratą do 8. pozycji, więc misja wykonana
Jednak sprowadzenie zawodnicy idealnie wkomponowali się w resztę i rezultat jest oszałamiający! Czwarte miejsce i eliminacje do Ligi Mistrzów! Zaryzykuję, że to był sezon życia dla Galvana i Mina. Dwa kluczowe ogniwa, które w duecie załatwiły mi niejedną wygraną.
Pozwala mi to sprowadzić paru grajków światy klasowej, co sprawia, że w tym roku chce bić się mistrza i wygrać Ligę Europy (gdyż w el. do LM ostatecznie odpadłem).
Póki co dopiero zacząłem ten sezon, lecz jest bardzo obiecująco. 3 miejsce w lidze + drugie w grupie LE. Jak chcecie potem Wam napiszę, jak to się skończy i ewentualnie kolejne sezony