Podobnie jak Foster spodziewałem się cięższej przeprawy, ale nie narzekam, że było tak łatwo. Boro było dziś jedynie tłem i z taką grą może jedynie pomarzyć o utrzymaniu. Jednak nasza gra też jakoś nie była porywająca, ale skoro rywal nie postawił wysoko poprzeczki to po co się wysilać aż tak przez 90 minut

W sumie United oddało 2 celne strzały(strzały, po których padły bramki

), reszta była niecelna i to aż raziło po oczach.
Mecz spokojny, poza jednym strzałem Aliadiere'a nic groźnego ze strony rywala nie było. Pod koniec spotkania liczyłem na trzecią bramkę, ale chłopaki już byli myślami chyba przy wtorkowym meczu i czasem po prostu zbytnio kombinowali. Mam nadzieję, że uraz Evry nie okaże się poważny, bo we wtorek będzie nam bardzo potrzebny.
Foster- dobra interwencja przy strzale Aliadier'a. Dobrze wyłapywał wrzutki, występ na pewno na plus
O'Shea- poprawnie i solidnie, czyli jak nas przyzwyczaił w tym sezonie. Potwierdził, że jest obecnie prawym obrońcą numer jeden. Miał swoją szansę na bramkę, ale nie udało się
Evans- bardzo dobre spotkanie, stopował ataki rywala jak należy, plus interwencja z końcówki.
Vidic- jak wyżej, tyle że bez tej interwencji
Evra- poprzednio zatrzymał Walcotta, dziś też bez zarzutu, choć wydawało mi się, że trochę mniej niż zwykle w ofensywie.
Park- poza golem nic szczególnego, ale wyjście na pozycję przy bramce bardzo ładne.
Scholes- bez rewelacji.
Giggs- gol, palce lizać. Tak poza tym to na swoim poziome
Rooney- na obecną chwilę nasz lewy skrzydłowy numer jeden. Miał kilka szans, ale nie udało się. W końcówce jeden z najaktywniejszych.
Berbatov- fajnie, ale stać go na więcej.
Macheda- walczył, ale to jeszcze nie jego czas
Tevez- w kilku sytuacjach mógł zagrać lepiej.
Rafael- nic szczególnego
Nani- ze trzy kontakty z piłką i nic wielkiego
Podobała mi się także postawa kibiców, kilkukrotnie zagłuszyli kibiców gości i te "Argentina" w ich wykonaniu
A jak to wygląda z punktu widzenia Boro? Fatalnie, zostały im trzy mecze i z taką grą muszą liczyć na cud.
Czekamy na odpowiedź Liverpoolu...
Oceny Setanty dla piłkarzy United za mecz z Middlesbrough:
Foster - 6.
O'Shea - 7.
Evans - 7,5.
Vidić - 7.
Evra - 7.
Park - 8.
Scholes - 7,5.
Giggs - 8.
Rooney - 8,5.
Berbatow - 7.
Macheda - 6.
Zmiennicy:
Tevez - 6,5.
Nani - 6.
Rafael - 6.
Park i Giggs nieco za wysoko, poza golami trochę mało w ich wykonaniu. Średnia obrony imponująca