Ankieta: Kto był najlepszym piłkarzem spotkania z Tottenhamem?
Ankieta jest zamknięta.
Edwin van der Sar 31.25% 5 31.25%
Rafael da Silva 6.25% 1 6.25%
Rio Ferdinand 0% 0 0%
Nemanja Vidic 0% 0 0%
John O'Shea 0% 0 0%
Cristiano Ronaldo 0% 0 0%
Darren Fletcher 0% 0 0%
Michael Carrick 0% 0 0%
Park Ji Sung 62.50% 10 62.50%
Dimitar Berbatow 0% 0 0%
Carlos Tevez 0% 0 0%
Ryan Giggs 0% 0 0%
Paul Scholes 0% 0 0%
Razem 16 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Tottenham 0-0 Manchester United (13.12.2008)
branka Offline
Posting Freak

Liczba postów: 844
Reputacja: 0
Re: PL: Tottenham 0-0 Manchester United (13.12.2008)
pięknie jak pięknie, obrony w Barcie nie ma i w ogóle mam wrażenie, że Chelsea czy my byśmy ich rozjechali, pomimo że wydaje się że jesteśmy w słabszej dyspozycj - w Hiszpanii gole strzelac nie sztuka. Ale trzeba przyznać, ze w porównaniu z zeszłym sezonie Barca gra dużo lepiej.
Tak czy tak - z Parkiem to prawda, tylko troche martwi mnie to, że zawodnik nie będący żadną rewelacją, jest najlepszy na boisku w MUTongue
A z Ronaldo nie chodzi o to by go wywalić jak nas nie pociągnie - United to nie sam Ronaldo - ma pro prostu grac lepiej i tyle - nie musi byc znowu najlepszy na świecie. On i tak gra dobrze, jakby go nie było na boisku to byłoby jeszcze gorzej. Tylko musi grać lepiej - ale bez przesady jeden słabszy sezon może sobie mieć.
Mi sie zdaje, że kibice wymagaja cudów i nie wiem czego. Tymczasem w Anglii jest coraz więcej kasy coraz lepiej grają średnie kluby i nie jest tak łatwo strzelać gole jak w Hiszpani. Poza tym MU ma ewidentnie spadek formy w porównaniu do 2 poprzednich sezonów i nie wiem czy np to nie złe przygotowanie do niego nie zawiniło. Plus dziwny splot okolicznosci z kontuzjami. I jeszcze wszystkie mecze z czołówką na wyjeździe w tym półroczu - a druga część będzie łatwiejsza. I zaczną chyba w końcu strzelać, bo przecież nie będzie zawsze 0:0 lub 1:1(w każdym razie mam nadzieję!).
Problem taki, że wtym sporcie jest za dużo kasy - przez to i kibice wymagają cudów i piłkarze czuja się zbyt komfortowo zarabiając gigantyczne sumy. Poza tym coraz częściej kluby ingeruja w prace trenerów i polityke transwerową. Akurat nas może ostatnie dwa nie dotyczą, ale ogólna tendencja w piłce nie jest zbyt dobra ostatnimi czasy. Coraz mniej jest rywalizacji sportowej, takiej walki o sukcesy, a coraz bardziej traktowanie tego jako prace przynoszącą gigantyczne dochody. Masa zagranicznych piłkarzy powoduje, że spada ranga meczów derbowych - wielu zawodników wie, ze to wazne mecze i sie stara ale nie rozumie tego za bardzo. Czemu taki Anderson miałby nienawidzić City czy Arsenalu? A taki Scholes traktuje to bardziej honorowo.
Boje się jak będzi wyglądac piłka za 20-30 lat. Szkoda, że Fergie nie może tyle jeszcze nas trenować XD Bo on jakoś potrafi trochę od tego się oddzielić, w każdym razie w ważnych meczach grają "starzy wyjadacze" nie tylko dlatego, że sa doświadczeni - Fergie wie, ze dla takiego Giggsa czy Scholesa zwyciestwo derbowe czy z kimś z czołówki to coś więcej niż 3 punktyi kasa...

'I live my life for the stars that shine, people say it's just a waste of time
When they said I should feed my head, that to me was just a day in bed'
14-12-2008 21:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Re: PL: Tottenham 0-0 Manchester United (13.12.2008) - branka - 14-12-2008 21:53

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości